Gradnja in obnova v Mariboru: Kje najti dobrega mojstra?

Če se lotevate novogradnje, ali razmišljate o obnovi hiše, vas gotovo skrbi, koliko časa in denarja boste porabili, da najdete primernega izvajalca. A brez panike, pri tem vam mi lahko učinkovito pomagamo. V Mariboru in okolici poznamo vrsto priznanih in usposobljenih izvajalcev, ki smo jih preverili in strnili na seznam, ki ga najdete v nadaljevanju. Zagotavljamo vam, da boste tukaj našli dobrega mojstra, ki bo poskrbel, da bo vaša gradnja in obnova gladko potekala. Opremil bo vaše dvorišče s tlakovci ali asfaltom, prekril streho, namestil talne obloge in talno gretje, prebarval fasado, ali izdelal lep nadstrešek za vaš avto. Če pa iščete keramičarja za vašo kopalnico, potrebujete mizarja za izdelavo masivne kuhinjske mize po meri, ali želite adaptirati vaše elektroinštalacije nad kuhinjskim otočkom in še več, ste prav tako na pravem mestu. V nadaljevanju vam posredujemo nekaj več informacij, zakaj se gradnja in obnova splača v Mariboru ter okolici, ne spreglejte pa seznama najboljših izvajalcev.

Projekt gradnja in obnova je lahko zahteven, če se ga ne lotimo na pravi način. Ob sodelovanju s pravimi mojstri pa boste si prihranili čas in skrbi, ter investirali denar v kvalitetno opravljeno delo.

Gradnja ali adaptacija hiše na ključ

Hiša na ključ pomeni, da so končane tako grobe kot fine inštalacije, montirana je notranja oprema in hiša je pripravljena na vselitev. Gradnja hiše na ključ torej pomeni, da se dela zaključijo s peto gradbeno fazo. Adaptacija ali obnova hiše na ključ pa prav tako vključuje dokončanje vseh obnovitvenih del. Tako večjih posegov v objekt kot je rušenje ali prebijanje sten, menjavo strehe, izdelavo prizidka ali nadstreška, ipd. Po končani adaptaciji je hiša pripravljena na takojšnjo vselitev. Zaupajte gradbena ali adaptacijska dela enemu priznanih ponudnikov, ki ga lahko najdete med lokalnimi izvajalci. V Mariboru namreč delujejo številna priznana podjetja z večletno tradicijo kvalitetno opravljenih storitev.

Pred začetkom izvedbenih del vam bo izvajalec podal strokovno mnenje, ali je želeni objekt smiselno obnavljati. Izračunal bo okvirne stroške adaptacije in predvidel, kolikšni posegi v objekt bi bili potrebni za kvalitetno obnovo. Glede na oceno stroškov in del vam bo sicer predlagal rušenje hiše in gradnjo novega objekta.

Seznam izvajalcev: 

Tlakovanje ali asfaltiranje dvorišča

K urejeni okolici hiše bistveno prispeva asfaltiranje ali tlakovanje dvorišča. Ker je poletje čas dopustov in so mojstri v delovnem času lahko zelo zasedeni, pravočasno rezervirajte svojega. Če ste v dilemi, kaj izbrati, vam pri tem lahko malce priskočimo na pomoč. Asfaltirano dvorišče pomeni gladko, trdno podlago, kjer vas nadležen plevel in trava ne bosta presenetila. Enostavno boste dvorišče lahko pometli ali sprali z vodo in vedno imeli urejeno okolico hiše. Pri tlakovanem dvorišču je več možnosti za rast trave in plevela v vmesnih prostorih med tlakovci. Sicer pa imajo tlakovci dolgo življenjsko dobo, njihova montaža pa zagotavlja dostop do vseh delov vašega dvorišča ali dovoza.

Pri obeh vrstah urejanja dvorišča pa je pomembno, da je podlaga dobro pripravljena in temeljito utrjena. Če iščete preverjenega mojstra v Mariboru ali okolici, to gotovo ne bo problem, saj je veliko lokalnih ponudnikov tovrstnih storitev.

Seznam izvajalcev:

Je gradnja hiše v Mariboru cenejša kot v Ljubljani ali Kopru?

Ko govorimo o stroških novogradnje, je ključnega pomena lokacija. Cena gradnje je namreč v prvi vrsti odvisna od tega, kje se bo projekt izvajal, glede na cenovni rang lokalnih izvajalcev. Prav tako tudi same dostopnosti in zahtevnosti terena. Od tega je namreč odvisna vrednost zazidljive parcele in stroški vseh potrebnih dovoljenj. Že če primerjamo življenjski standard v Ljubljani in Mariboru, opazimo razliko.

Temu primerna je tudi razlika v ceni, ki jo za svoje delo postavijo izvajalci. V Ljubljani na primer, bo izvajalec za enako delo lahko računal več, kot na primer v krajih blizu Maribora, kjer prevladuje podeželje. Med tem ko v Kopru in v drugih obalnih mestih, so cene gradnje najvišje, saj je lokalnih izvajalcev zelo malo in se torej na delo vozijo iz drugih krajev po Sloveniji.

Si želite začutiti življenje v mestnem jedru in hkrati imeti možnost za umik v naravo? Potem je Maribor ali okolica prava lokacija za vas. Čudovito mesto s prijaznimi ljudmi, naravo in prijetno energijo.

Najboljši mojstri: Gradnja in obnova v Mariboru

Če ste iz Maribora in okolice, smo za vas strnili seznam najboljših ponudnikov, da bo vaša gradnja in obnova potekala po načrtih. To so: Ativitas, Slikopleskarstvo Lac, BSB inženiring, Gradbeništvo Mulec, Storitve z gradbeno mehanizacijo in gradbena dejavnost Franci Kolarič, Janez Napotnik s.p., Leon Knuplež s.p., Turk Bojan s.p., T Matom, Sanacije M, GKK sanacije, Avdi, Pleskarstvo in fasaderstvo Andrej Prapertnik, GP Pulaj, M.C.K. montažno, trgovsko in storitveno podjetje, Vertpro Jure Černec s.p., AB sanacije Srečko Kovačec s.p., Em Bau gradnje, Shala gradnje, City Group d.o.o., …

Če poznate kakšno mariborsko podjetje za gradnjo in obnovo, ki ga ni na seznamu, jim posredujte to povezavo.

…Kovalev, Avto Marko, Benjamin Horvat s.p. obnove, prizidki, novogradnje montažnih in klasičnih hiš, Proyectos Kristjan Štefanič s.p., Kolar GP, MGL Team Goran Behin, PNC gradnje, Vip Tadej Pepevnik, Prima Immobilia, Taferner, Elvaz, GMG Peter Žula gradbeništvo, mizarstvo, F&J, LGP Artium, Polman gradbeništvo, Slikopleskarstvo Žitnik Borut, Nanomont, Kupola, Stan Biro družba za gradbeništvo, trgovino in inženiring, Splošna gradbena dela Dušan Merzel, Januzaj Gradnje, Karl Glaser in mnogi drugi.

Dostopajte do celotnega seznama mojstrov.

Adaptacija stanovanja

Živeti v bloku v središču Maribora ali Ljubljane, je precej velika razlika. Pa vendar, na vaše zadovoljstvo ne vpliva samo lokacija, temveč tudi podoba in funkcionalnost stanovanja. Če ste kupili stanovanje, ki potrebuje obnovo, ali pa ste se naveličali sedanje podobe, je čas za prenovo. Pošljite povpraševanje priznanemu izvajalcu, ki vam bo pomagal do prenovljenega bivalnega okolja. Posodobite vaš interier, upravljajte funkcije v stanovanju z uporabo napredne tehnologije, zamenjajte talne obloge, zasteklite balkon, adaptirajte vašo kopalnico ali rezervirajte mojstra za obnovo parketa.

Seznam izvajalcev:

Kaj se bolj splača, novogradnja ali obnova?

Zapleteno vprašanje, na katerega žal ni splošno znanega odgovora. Upoštevati je namreč potrebno številne dejavnike. V primeru novogradnje najprej to, kje se nahaja zemljišče, koliko stane, kakšni so stroški pridobitve vseh dovoljenj in projektne dokumentacije. Seveda se že samo ti postopki lahko zavlečejo nekaj let. Potem vrednost same investicije, ali gre za zidano / montažno / pasivno hišo in v kateri fazi gradnje, vključno s stroški materiala (ki z leti precej naraščajo). Ko združimo vse to in upoštevamo še dodatne stroške, ki morebiti nastanejo v samem procesu gradnje, lahko govorimo o velikih vrednostih. Pa vendar, živeti v hiši, ki ste jo zasnovali po svojem okusu, je neprecenljivo.

A prav tako prenova hiše ni finančno zanemarljiv zalogaj. Če obnavljate dotrajan, star objekt, kjer je potrebna temeljita sanacija, obnova strehe, menjava stavbnega pohištva, popravilo vodovodnih, elektro in strojnih inštalacij, obnova izolacije in še bi lahko naštevali, je tudi to velik strošek za vašo denarnico. Kljub vsemu naštetemu pa je možno temelje starejše hiše nadgraditi v čudovit, funkcionalen in edinstven dom.

Povezane objave

Saj ni res pa je. Je parkirišče v Piranu res najdražje na svetu?

Tak luksuz pa si je privoščila predsednica države za počitnice.

Narod strada, država v razsulu, predsednik vlade pa z ljubico na “morčku”?