Od ponedeljka dalje se povsod ukinja preverjanje PCT!

slika je simbolna

Minister za zdravje Janez Poklukar je napovedal opustitev spremljanja pogoja PCT razen v kritičnih dejavnosti ter ukinitev brezplačnega testiranja s hitrimi testi in samotestiranja v šolah.

S ponedeljkom se ukinja preverjanje PCT

“Potem ko je vlada včeraj odpravila karantene in pogoj PCT za prehajanje državne meje, je danes sprejela stališče, da intenzivno nadaljuje s prilagajanjem ukrepov,” je na novinarski konferenci dejal minister za zdravje Janez Poklukar. Napovedal je, da bo s ponedeljkom, 21. februarja, povsod opuščeno preverjanje PCT-pogoja, razen v najbolj kritičnih dejavnostih – v bolnišnicah, nastanitvenih zavodih socialnega varstva in zaporih.

Hkrati se ukinja brezplačno presejalno testiranje s hitrimi antigenskimi testi in hitrimi antigenskimi testi za samotestiranje. “Proračun bo kril zgolj še testiranje s hitrimi antigenskimi testi za dejavnosti, kjer se le-to še naprej zahteva,” je pojasnil minister. Ob tem se ukinja tudi samotestiranje v šolah, kjer pa še naprej, razen za že veljavne izjeme, ostaja obvezna uporaba zaščitnih mask.

Povezane objave

Samotestiranje učencev, predlog, za novo šolsko leto!

Mikrobiolog: “Če misli Golob voditi vlado na potrčevski način, gremo v katastrofo!”

Prihaja nova različica omikrona BA.5. Golobovi pa plešejo?