Podjetje ministra za gospodarstvo Hana, prevzela žena, ta pa še naprej posluje s Petrolom?

slika: Demokracija

Dolgoletni poslanec SD Matjaž Han je bil lani junija lastnik 50 odstotkov podjetja M&M International, to podjetje, pa naj bi imelo še vedno sklenjeno pogodbo s Petrolom.

“Prodaja podjetja ali prenos lastništva zahteva določeno analizo in razmislek, za kar je potreben tudi čas,” je na vprašanje, zakaj se je kljub napovedi možnosti prodaje oziroma prenosa na zaposlene na koncu odločil podariti ženi, za N1 povedal minister. “Ob prevzemu funkcije sem želel prioritetno urediti umik iz lastništva podjetja, kot sem tudi napovedal. Da sem to lahko kar najhitreje opravil, sem se takrat odločil za prenos na ženo, ki je nenazadnje tudi zaposlena v podjetju.” Dodal pa je, da “seveda to ne izključuje možnosti prodaje ali prenosa lastništva tudi na druge zaposlene v prihodnje”.

A kako tako poslovanje žene vpliva na poslovanje z državo? Kaj o tem pravi KPK? Če je minister ali njegov družinski član več kot petodstotni lastnik podjetja ali pa je poslovodja, član poslovodstva oziroma zakoniti zastopnik, je prepovedano poslovanje podjetja z organom, pri katerem je minister zaposlen. V Hanovem primeru je to ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport. Erar sicer kaže, da M & M International z ministrstvom ne posluje. A Erar ne pokaže poslovanja z družbo Petrol.

AKot piše portal N1 naj bi imelo Hanovo podjetje družine Han še vedno pogodbo z delno državnim Petrolom, za katerega M & M International opravlja storitve čiščenja. Vrednost pogodbe ni znana. Han pa ima seveda kot minister za gospodarstvo relativno tesen odnos z naftnim trgovcem. 

Kako naj Hanovo šušmarjenje torej razumejo navadni smrtniki? Matjaž Han, poslanec, ki je hkrati tudi podjetnik je postal minister za gospodarstvo, turizem in šport Republike Slovenije. Njegovo podjetje M&M Internanal, pa med drugim posluje tudi z državnim Petrolom, s katerim je kot minister za gospodarstvo stalno v stikih?  

Povezane objave

Predsednica države, ki je obljubila, da bo predsednica vseh, je blokirala naš portal na omrežju X

Brglez po tiho že išče novo službo. Se mu obeta še tretji politični poraz?

Direktor Vodovoda Maribor z 6000 evrov plače, zaposlenim pa mobing in ostanke?

3 komentarji

BOBUBOB 28. 05. 2023 - 2:52
Če kdo misli, da to ni v skladu s slovensko pravno državo, naj zadevo preda ustavnemu sodišču, ki bo pojasnilo, da je vse OK. Volitve. Volitve, kamor pridejo volilci trezni, s premislekom in ne pišmeuharsko, edine lahko privedejo do izplakovanja tega slovenskega hleva....
mona lisa 28. 05. 2023 - 3:01
Mafija v vseh porah države.
AOMORI 31. 05. 2023 - 4:56
Nikoli nisem verjel, da si lahko minister le s poklicno šolo. Zdaj verjamem.
Dodaj komentar