Poglejte si ta idiotizem nekdanje Golobove poslanke!

Mojca Pašek Šetinc in Milan Kučan, slika RTV Slovenija/facebook

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Nepovezana poslanka Mojca Šetinc Pašek je, po tem, ko so jo vrgli iz poslanske skupine Svoboda kar nekako utihnila. Pa tudi za povedati nima prav veliko. A njen levičarski duh še živi z norimi idejami.

Res neverjetno, a resnično. Nepovezana poslanka Mojca Šetinc Pašek je vlado javno pozvala, da v okviru zdravniške stavke ukrepa v skladu z zakonom o stavki. Šetinc Pašek meni, da ima vlada nedvoumno zakonsko podlago, da stavko s 1. marcem razglasi za nezakonito in vodstvom javnih zdravstvenih zavodov naloži, da prenehajo izplačevati plače stavkajočim zdravnikom.

Razmere v slovenskem zdravstvu so po navedbah Šetinc Pašek zaskrbljujoče in iz dneva v dan bolj resno ogrožajo temeljne pravice slovenskih državljanov do zdravstvene zaščite in zdravljenja. Vzrok trenutnega stanja poslanka vidi v zaostrenih odnosih med vlado, “ki se utaplja v lastni nedoslednosti in neučinkovitosti” pri pogajanjih z zdravniškim sindikatom Fides, in stavkovnimi zahtevami Fidesa “zgolj in samo po višjih plačah”.

Tako bi Pašek Šetinc šla nad zdravnike z ukrepi, ki ne sodijo v demokratično družbo, kjer ima vsakdo pravico do stavke in kjer se vlada sicer pogaja, a več, kot to ne naredi za izboljšanje položaja zdravnikov. Nekdanja poslanka Svobode, prej “neodvisna” novinarka na RTVS, pa bi to naredila tako, kot je to naredil njen “maršal Tito” v času Jugoslavije. Prepovedala bi stavke!

Nekdanja poslanka Svobode, kot novinarka, očitno ne pozna niti ustave Republike Slovenije, Pravica do stavke je ustavna pravica, ki je delavcem dana že v 77. členu Ustave Republike Slovenije. Podrobneje pa jo ureja Zakon o stavki, ki jo opredeljuje kot organizirano prekinitev dela delavcev za uresničevanje ekonomskih in socialnih pravic in interesov iz dela.  

Stavka je tako individualna pravica delavcev, ki pa se uresničuje kolektivno.  To pomeni, da se vsak delavec sam, prosto odloči o svoji udeležbi v stavki, za njeno uresničenje pa je potreben sklep sindikata ali večine delavcev. S stavko želijo stavkajoči delavci delodajalcu izkazati nezadovoljstvo z dosedanjimi razmerami in ga na različne načine prisiliti, da pristane na zahteve, zaradi katerih je prišlo do stavke.

Bo morala Šetinc Pašek kdaj, pa kdaj, tudi kaj prebrati in ne samo govoriti v prazno, kot je to znala na RTVS.[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Povezane objave

Pokvarjeno! Ko na FDV, profesorica, kar sama učence poziva k udeležbi na protest.

Video intervju: Franc Kangler! Če bom izvoljen za evropskega poslanca, bo Mariboru tudi evropska pisarna.

Država strada, Golob pa že načrtuje poletne počitnice. V takem apartmaju se bo razvajal?