Politično nastavljanje kadrov LMŠ v SDH! Šarec utihnil?

slika: SDH

Kratka vladavina vlade Marjana Šarca, si je leta 2019 prisvojila sam vrh državnega gospodarstva SDH, za kar je morala najprej umakniti dotedanjo predsednico uprave Lidijo Glavina. Razkriva SIOL.

Glavini 60.000 evrov, na vrh SDH pa ljudje iz LMŠ?

Takratni nadzorni svet SDH je bil zelo kooperativen. Z Glavino so v začetku aprila 2019 sklenili sporazum o odstopu z mesta predsednice uprave in zaposlitvi na mesto svetovalke uprave, za slabih 11 tisoč evrov bruto plače. Glavina je nato sredi julija 2019 dobila zaposlitev v državnem GEN Roberta Goloba, SDH pa ji ob tem izplačal še 60 tisoč evrov odpravnine. Ob tem se tako v vlogi nadzornega sveta, ki je z Glavino sklenil sporazum, kot v vlogi uprave, ki je je zaposlila in ji drago plačala za odhod, pojavlja ime Igor Kržan.

Seveda se pri tem pojavlja vprašanje zakaj je Glavina mogla oditi in ali je bil tak velik odškodninski znesek dogovorjen? Vse skupaj se je dogajalo v ozadju, vse do zdaj, ko se pričakuje končno poročilo protikorupcijske komisije. A medtem se je spremenila zakonodaja in KPK ni več pristojna za ugotavljanje korupcije, zato se bodo z njenimi ugotovitvami ukvarjali drugi organi pregona. Piše Siol.net, po poročanju Planet TV.

Zanimivo pri vsem tem je to, da so levi mediji ob tej novici povsem utihnili. Oglasil se ni niti nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec, ne kateri drugi predstavniki iz LMŠ, ki so vedno najbolj glasni pri “praviučnosti”. Tudi poslanci Levice, ki jih denarni tokovi in zapposlovanja po politični poti vedno skrbijo, so utihnili.

In taki, bi nam radi vladali?

 

 

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”