Poslušajte, kaj je Uroš Urbanija, na Radiu Študent povedal o razmerah na TV Slovenija

slika: radio Študent

Nacionalna RTV v katerikoli državi mora ostati neodvisna. To je standard, ki mora veljati po vsej Evropi, po vsem svetu. A ravno naša RTV, ki izhaja še iz socialistih kadrov, v veliki večini neodvisnosti nima. 

Ob prihodu novega direktorja TVS Uroša Urbanije na novi položaj je bilo izboljšanje komunikacije med zaposlenimi. Napovedal je ureditev odnosov in vzpostavitev ustrezne komunikacije med zaposlenimi. Kakršnokoli medsebojno obračunavanje, žaljenje prek družbenih omrežij in sovražni govor vidi kot nedopustne in nesprejemljive, in na tej točki je treba po njegovem mnenju začeti delo.

“Kot nacionalna televizija moramo biti zavezani k najvišjim standardom poročanja, objavljanja, tukaj za neke osebne okoliščine ni prostora. Vsaka novica mora biti profesionalno narejena, osebno obračunavanje znotraj uredništva je nedopustno,” je dejal Uroš Urbanija za radio Študent.

“Če nekdo mi sposoben iti preko sebe in profesionalno opravit dela, potem je morda bolje, da se loti stvari, ki niso stresne, saj je delo urednika izjemno stresno, vendar se to od dnevnega urednika pričakuje, da bo to lahko opravil profesionalno,” je mnenja Urbanija, dodaja pa, da si ne predstavlja, da bi voditelj 10 minut razpravljal ker je jezen na urednico, saj ga ta ni poklicala prej. “Stvari se razčiščuje ne uredniških sestankih”. Je še dodal Urbanija

Povezane objave

Ob odkritju bombe iz druge svetovne vojne bo v Mariboru potrebna evakuacija.

Središče na nogah! Urad za migracije potrdil, sklep vlade: “V Središču ob Dravi bo stal azilni dom.”

Precej klavrna podpora za Stojmenovo Duh. Kdo ji je dal podporo?