Pred RTV zvenelo: “lopovi, lopovi”, na Trgu republike pa pozivi k odstopu Golobove vlade. Foto, video

V Ljubljani se je odvijal 11. vseslovenski shod upokojencev, ki ga je organiziralo društvo 1. oktober. Tudi tokrat so se najprej pred RTV zbrali predvsem Štajerski upokojenci. Kjer je odmevalo lopovi, lopovi.

Pavel Rupar je pred RTV Slovenijo nedvoumno sporočil: “Vemo, da propadate! Ampak ne boste propadali z našim denarjem! Propadajte od svojega nedela!” V nadaljevanju je dejal, da na vprašanja, ki so jim jih poslali protestniki, zahtevajo odgovor do 20. maja. Dejal je, da zahtevajo pisni odgovor na vsa svoja vprašanja. Zahtevajo resnico in pravico. Če tega ne bodo storili, se bodo pred RTV Slovenija zbrali 31. maja v še večjem številu. Rupar: “In morda se vidimo tudi v vaših prostorih!”

Protestniki so večkrat glasno skandirali: lopovi, lopovi.

Protestnikiso se  po skrajšani poti podali do Trga republike, kjer se e začel tudi program: “Začenjamo 11. shod slovenskih upokojencev in upokojenk ter vseh nezadovoljnih državljanov!” je dejal Rupar. Sledila je skladba Oj Triglav, moj dom! V nadaljevanju je spregovorila Alenka Orel, članica izvršilnega odbora Inštituta 1. oktober in stranke Glas ljudstva.

Zbrali so se, da bi protestirali proti vsem plenilcem javnih inštitucij, tudi RTV Slovenija in sodstva, in proti vsemu, kar počnejo proti volji ljudstva, zlasti proti narodu upokojencev. “Tu smo, da preprečimo večmilijonske kraje ministrov: Alenke Bratušek, Luke Mesca, Emilije Stojmenove Duh, Simona Maljevca in čisto vseh, ki lovijo še zadnji vlak, na katerem je še nekaj denarja, da ga prek javnih naročil poberejo za svoje bogatenje.” 

V nadaljevanju je spregovoril častni gost, univerzitetni profesor Boštjanu M. Turku“Imamo nekaj, česar nimajo drugi. Mi upokojenci, vsi ljudje, ki dobro v srcu mislimo, ki smo se danes tukaj zbrali, imamo vero, zavest in neizčrpno upanje, da se bo ta Slovenija nekoč spremenila, da bo postala takšna, kakršno smo sanjali 30 let nazaj,” je dejal.

“Danes se soočamo z RTV, kakršne se ne bi sramovali v najhujših diktaturah!,” je dejal Turk

Govornica je bila tudi mlada političarka Zala Tomašič: “Dostojna starost in dostojna pokojnina sta vaši pravici in obljubim, da se bom za to borila!” Spomnila je, da gre za boj za pravičnost in prihodnost, v kateri bodo nekoč živeli tudi mladi. Tomašič: “Mi mladi bomo enkrat stari, tudi mi bomo potrebovali sistem, ki bo spoštoval naša leta dela in nam zagotovil varno življenje v starosti! 

“Upokojenci, vaš boj ni samo vaš boj, je tudi naš boj,” je dejala Zala Tomašič

Rupar je na koncu dejal, da so pod Golobovo vlado v dveh letih izgubili skoraj vse dostojanstvo. Zato je Rupar vprašanje naslovil na Roberta Goloba: “Gospod Golob, koliko časa boste še vladali s svojim terorjem nad slovenskim narodom?”

video:  Timotej Pušnik

Slike: e-maribor.si

Povezane objave

Žan Mahnič, vladajočim ob razpravi o preiskovalni komisiji, nalil čistega vina!

V SDS nasprotujejo referendumu o uvedbi preferenčnega glasu na državnozborskih volitvah!

Poglejte na kakšen način se Golobovi trudijo ustaviti ustanovitev parlamentarne komisije

1 komentar

Dado 26. 04. 2024 - 6:59
Koliko patetike je pa tu na fotkah... Joj, joj....
Dodaj komentar