Primož Roglič se je preselil v Monako. Tam so davki precej manjši, kot pri nas!

Primož Roglič, slika: družbeno omrežje

je že tako, da so davki pri nas izredno veliki. Še več tega plačajo športniki oid svojiuh denarnih nagrad. zato ni nič čudnega, da jih večina športnikov popiha v tujino.

Roglič v davčno oazo

No, in letos se je tudi Roglič odločil, da se preselil v davčni raj, v mondeni Monte Carlo. Pred njim je bila od Slovencev tam nekaj časa tudi Jolanda Čeplak, veliko uspešnih slovenskih športnikov, ki so zaslužili večje vsote denarja, pa je iskalo tudi druge davčne oaze. Stalno prebivališče v slednjih so imeli ali imajo slovenski teniški igralci in igralke – Polona Hercog, Katarina Srebotnik, Aljaž Bedene, Blaž Kavčič, med kolesarji pa je imel stalno prebivališče v tujini tudi Jani Brajkovič.

Roglič ima sedaj stalno prebivališče v Monte Carlu.  Samo za primerjavo, v Monaku so davki okoli 8-odstotni, v Sloveniji več kot 35-odstotni, tudi do 50-odstotni. In kolesarju, ki s svojim trudom in velikim delom dobi tudi veliko denarja, mu ga ostane tako v Monaku precej več, kot v Sloveniji.

Mogoče bi bilo dobro, da se ob tem vlada malo zamisli, ali je prav, da vrhunskim športnikom vzame tako veliko denarja. Očitno borčevske penzije in levi mediji stanejo zares veliko?

vir: Ekipa24

MG

Povezane objave

V SDS žalujejo. Poslovila se je Katarina Culiberg. Bila še tako polna življenja, ciljev in navdiha!

Umrl je velik domoljub, nekdanji poslanec in član IO SDS, Srečko Hvauc

V Hotinji vasi bo veselo in se bo pelo! Tam bo tudi naša ekipa z neposrednim prenosom!