Pustna sramota! Ptujsko kurentovanje bo zopet postreglo z balkansko glasbo!

Ptujski karneval, slika Visit Ptuj

Kurentovanje slovenski pustni običaj, ki najbolj zaznamuje starodavno mesto Ptuj, bo spet a nogah. Poleg različnih pustnih likov, pa so obiskovalcem Ptuja postregli še z balkansko glasbo.

Pustno vzdušje 2024 bo znova izjemno, saj prav vsi, od najmlajših do najstarejših, že komaj čakajo pustno izročilo, rajanje, maske in povorke ter se bodo z veseljem prepustili zabavi in druženju, a tudi letos na žalost z balkansko glasbo uvoženo iz Srbije?

“Ptuj je prestolnica etnografije, kjer lahko v intimnem vzdušju spoznate tradicionalne pustne like. Ob večerih jih je moč vsak večer srečati v osrčju najstarejšega slovenskega mesta. Na ptujskih ulicah in trgih vam bodo delali družbo številni tradicionalni pustni liki, kot so kurenti, kopjaši, cigani, orači, ruse, piceki, medvedi in še kdo. V soboto, 3. februarja, bo na Ptuju potekala otvoritvena etno povorka. Ne zamudite edinstvenega etnografskega doživetja s predajo oblasti, ki ponuja dragocen vpogled v slikovite pustne navade,” so zapisali na Facebook strani Novega tednika.

Na Novem tedniku se tudi brez sramu pohvalijo, da so v karnevalsko dvorano povabili tudi srbska pevca Daro Bubamaro in Saša Matića, kjer so pripisali, da v karnevalski dvorani Campus Sava Ptuj čaka ljudi izjemen večer z dvema največjima zvezdama balkanske glasbe ta hip.

Vse lepo in prav, a zakaj na Ptuju, ob slovenskem etnografskem prazniku vedno prevladuje balkanska glasba? Kaj nebi mogli slediti slovenski kulturi in običajem tudi v glasbi?

Tako pa bo tudi letos Ptuj v znamenju sramote na karnevalskem odru?

Povezane objave

Saj ni res pa je. babica dojenčku namesto vode, dala piti vino. Dojenček v komu

To pa je veselica? Najprej so plesali, se stepli, varnostniki pa vklenili obiskovalca in ga brcali?

Nova levičarska moda? Po petju Klakočar Zupančičeve, zapela še predsednica države? #video

4 komentarji

Čunga Lunga 25. 01. 2024 - 11:42
Odlično,namesto krofov pa ćevapi in burek!! Tako kot na Žalah na dan Vseh svetih.
Vipavec 28. 01. 2024 - 2:14
Saj poznate organizatorja stopite do njega in uredite zaplet.
Pepe Vasjebe 30. 01. 2024 - 13:45
Kaj pa naj s sabo vzamem? (dobre) vile? madsolo? koso?
Pepe Vasjebe 30. 01. 2024 - 13:43
Naj organizatorjem izrazim moje želje na balkanski način: Crko, da Bog da!
Dodaj komentar