Mariborska norišnica! Župan Arsenovič toži lastni mestni svet

Saša Arsenovič, Gotof je

Saj ni res, pa je. Mariborski župan Saša Arsenovič je na upravnem sodišču vložil tožbo proti mestnemu svetu. To je v bistvu prvi tak primer v Sloveniji.

Večina v mestnem svetu, kamor sodita tudi dve izmed treh največjih list, Gibanje svoboda in SDS, je županu upraviteljske pravice odvzela decembra zaradi nestrinjanja z delitvijo milijonskih dobičkov in draženjem zneskov na položnicah. Župan pa sklep izpodbija in si do sodnega epiloga prizadeva za njegovo začasno zadržanje. Piše MMC.

Mestni svet se lahko na zahtevo po začasnem zadržanju odzove v 8 dneh, na tožbo pa v 30, zato bodo ukrepali že na redni seji prihodnji torek, pravi Milan Mikl iz SDS: “S sklepom se bomo opredelili, da se pritožimo na tožbo župana.”

Občina se je znašla v izrednem položaju, zato bodo izpolnili tudi navodilo sodišča, pravi Karin Jurše iz Gibanja svoboda: “Po zakonu zastopa mestni svet župan, ki pa zdaj toži ta isti organ in nas ne more zastopati v vlogi tožnika in tožitelja. Zato bomo izmed sebe predlagali osebo, ki nas bo predlagala v odnosih z odvetniki in županom.”

Se pa ob tem pojavljajo različne interpretacije, ali je za razsodbo pristojno upravno ali ustavno sodišče. V Gibanju svoboda pa so prijavo zoper župana podali še na Komisijo za preprečevanje korupcije.

Enostavno še vedno ni županu v glavo kapnilo dejstvo, da brez svetnikov, ki tvorijo večino v mestnem svetu e more nič. Saga pa se v Mariboru nadaljuje. 

Povezane objave

Tragedija v Staršah. Umrl 14-letnik!

Veselo in prijateljsko vzdušje na srečanju Podravske regije SDS v Račah

Razgrajal po trgovini in se podelal. Policisti so ga odpeljali

4 komentarji

Gorvel 25. 01. 2024 - 17:55
Nič ne bo. Njih (čefurov) je jebeno več !!
boter 26. 01. 2024 - 12:45
Arsenovič je za te mestne klošarje doktor.
Dado 26. 01. 2024 - 17:30
Arso je zgubil stik z realnostjo...
Dizzy Spellbound 27. 01. 2024 - 8:56
Kopija Jankovića iz LJ
Dodaj komentar