Refrenovci pojejo in igrajo že 9 let. Predstavljajo deklico za vse!

Ansambel Refren, zajem slike

Štajerski ansambel Refren je spet poprijel za delo in ustvaril novo pesem, ki ima pomenljiv naslov: “Deklica za vse!” Pesem pa ne govori o dekletu, ampak o fantiču, ki zna postoriti vse.

 

Mlad ansambel Refren ki ga sestavljajo David Šalamun, Anja Zorjan in Aljaž Zlodej, se lahko pohvalijo, da imajo dekle, ki ima velika pljuča. Anja igra namreč bariton. Sicer pa ansambel Refren večkrat ušpiči tudi kakšno hudomušno. Prihajajo iz “totega” našega konca, in se lahko pohvalijo, da so multi-inštrumentalisti, saj poprimemo za različne instrumente. Vsak član namreč aktivno igra vsaj 4 inštrumente.

 

Zanimivost ansambla je ta, da so vsi člani v osnovi harmonikarji, in sicer sta se David in Anja učila klavirsko, Aljaž pa diatonično harmoniko. Ostalih instrumentov so se naučili sami.

 

Nova pesem ansambla Refren pa govori o kmečkem fantiču, ki je »za vse« – vse zna postoriti, nobeno delo mu ni tuje, vse opravi z odliko (kot sam pravi), čeprav ni vedno tako odlično opravljeno. V spotu sta igralski vlogi prevzela kar David in Aljaž.

 

 

Sicer pa bo ansambel Refren leta  2024, praznoval svojih 10 let delovanja. Čakamo torej še veliko novosti.

 

 

Povezane objave

Janša udaril po mizi. Razkurila ga je nova uredba vlade. Zato poziv: “21. marca vsi na Kongresni trg!”

Naši šampionki, Niki Križnar finski organizatorji niso zavrteli Zdravljice! (video)

Vlada ob vzpostavitvi novega azilnega doma v Središču ob Dravi ni obvestila nikogar!

1 komentar

Pepe Vasjebe 15. 09. 2023 - 14:05
Naj živi lepa domača slovenska glasba!
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več