SDS odpadnik Zvone Zinrajh, človek, ki je nekoč novačil mladince v partijo, prestopil k Arsenoviču?

Zvonko Zinrajh

Na začetku maja je Zvonko Zinrajh, mestni svetnik MOM v novem mandatu, na družbenem omrežju Facebook sporočil, da je izstopil iz članstva SDS, izvršilnega odbora ter kot predsednik Komisije za skupno zunanjo in varnostno politiko pri Strokovnem svetu SDS. “Odločitev je zorela že dalj časa in ima korenine v mojem razumevanju Pučnikove dediščine, od katere se po moji oceni stranka umika,” je Zinrajh takrat pojasnil svojo odločitev. Čeprav je bil izvoljen na listi SDS je ostal mestni svetnik, vendar ne več v svetniški skupini SDS, ampak najprej kot samostojni svetnik. Jasno, sejnina vendarle znaša dobrih 200 evrov.

Pred dnevi naj bi Zinrajh že prestopil v Listo Arsenovič za Maribor.

Kdo sploh je v bistvu sploh Zinrajh?

V osemdesetih letih prejšnjega stoletja (takrat še kot Zvonko Zinreich, priimek si je “poslovenil” v samostojni Sloveniji) je bil miličnik na Postaji Milice Ptuj, še prej se je izšolal za frizerja. Mladi Zinrajh je bil celo predsednik OO ZSMS Postaje Milice Ptuj.

V Ptujskem tedniku, z dne 25. februar 1982, beremo, kako se je Zinrajh kot partijski mladinec med drugim hvalil z novačenjem mladincev v partijo: “Osnovna organizacija ZSMS Postaje milice Ptuj, je v preteklem letu predvsem delovala na idejno-političnem usposabljanju posameznikov in sicer na raznih področjih. /…/ Imamo nalogo kadrovanja Imamo nalogo kadrovanja iz vrst mladincev v enote milice po krajevnih skupnostih, kadrovanje naših mladincev v članstvo ZKS, ki pa kot vemo, ne sme biti kampanjsko, temveč je treba vsakega mladinca podrobno spoznati in tudi stimulirati, pravilno pripraviti za družbenopolitično delo.”

V SDS se je včlanil leta 2004, takoj ko je ta stranka prvič prišla na oblast. Še enkrat več je očitno hotel s pomočjo politike delati kariero. Tudi v prvih letih novega tisočletja je imel velike karierne ambicije, a na koncu je pristal kot policijski ataše v Črni gori. Njegovi bivši delovni kolegi so ga znali opisati kot rojenega “komolčarja”, a njegove velike ambicije naj bi bile v še večjem razkoraku z njegovimi dejanskimi sposobnostmi, piše Politikis.

In mokre sanje priletnega Zinrajha v letu 2019? Na vsak način želi postati direktor mariborskega javnega podjetja Snaga, kar smo na našem portalu že poročali. Vodenje Snage bo sedaj začasno za tri mesece prevzel Alan Perc, sicer prvi mož Energetike Maribor. Zinrajh pa je vmes na veliko lobiral pri svojem dobrem znancu iz nekdanjih policijskih vrst, sedaj direktorjem mariborske občinske uprave, Borisu Železniku, da se ga kot upokojenca usmilijo in “nekam vtaknejo”. Zinrajh ima namreč še velike kreditne obveznosti za svojo hišo na mariborskem Pobrežju, kjer živi s svojo drugo ženo Mirando Zinrajh.

Odzval se je tudi poslanec in predsednik mariborske SDS, Dejan Kaloh:

Ljudje, ki srbijo za svoje interese, se pač obračajo po vetru, oz. bolje rečeno po denarju in Zvone Zinrajh verjetno ni izjema..

M.G.

Povezane objave

V SDS žalujejo. Poslovila se je Katarina Culiberg. Bila še tako polna življenja, ciljev in navdiha!

Umrl je velik domoljub, nekdanji poslanec in član IO SDS, Srečko Hvauc

V Hotinji vasi bo veselo in se bo pelo! Tam bo tudi naša ekipa z neposrednim prenosom!