Slabe novice iz Hrvaške zaradi koronavirusa. Preverite kako hudo je!

slika: ptuj.info

Se bodo meje s Hrvaško zaprle? Vsakodnevno je okužb vse več in le še malo manjka. da Hrvaška zdrsne iz zelenega na rumeni seznam varnih držav.

Vse več okuženih na Hrvaškem

Na Hrvaškem so v zadnjih 24. urah potrdili 67 novih okužb z novim koronavirusom, je danes sporočil tamkajšnji štab civilne zaščite. Do danes je bilo testiranih skupaj 77.453 ljudi, od tega 829 v zadnjem dnevu.

“Štab je objavil manj primerov, kot so poročale županije, zato državljani iščejo odgovore,” ob tem opozarja hrvaški portal Index.hr.  Po podatkih okrajnih štabov CZ je bilo samo v Zagrebu potrjenih 44 novih primerov, v osješko-baranjski županiji so jih našteli 35, kar na nacionalni ravni pomeni več kot 67, čeprav je, tako Index, “treba upoštevati, da državni štab ob 14. uri objavi podatke zadnjih 24 ur do 12:45.” “Zato je teoretično mogoče pojasniiti neskladje med podatki nacionalnega štaba in okrajnim sedežem.

Po besedah direktorja Hrvaškega inštituta za javno zdravje  Krunoslava Capka, tako močnih žarišč niso pričakovali. “Ukrepe smo rahljali postopoma, vendar takšnega porasta nismo pričakovali. Pred desetimi dnevi smo imeli prve uvožene primere, ti so se družili z družinami, s sodelavci, v prostem času pa s prijatelji  v lokalh. Tako se je začelo širjenje virusa,” je za HTV dejal Capak, ki upa, da se bodo okužbe ob izsleditvi okuženih in omejevanju njihovih stikov, v prihodnjih desetih dnevih vendarle umirile.

V nasprotnem primeru se bodo zaprle tudi meje.

MG


Povezane objave

Nov preobrat pri izginotju male Danke. V avtu, ki naj bi jo povozil, niso našli njenih sledi

Šokantno odkritje. Brat, osumljenega za umor male Danke, v priporu ni umrl naravne smrti

Tretjega osumljenca Dankinega umora, prehitela smrt.