Slovenija začasno ustavlja cepljenje s cepivom AstraZenece!

minister Poklukar, slika NOva24TV

Slovenija bo začasno ustavila cepljenje s cepivom AstraZenece, je na večerni novinarski konferenci sporočil minister za zdravje Janez Poklukar.

Cepivo AstraZaneca začasno ustavljeno

Slovenija se bo z začasnim ustavljanjem cepljenja s  cepivom AstraZaneco pridružila državam, med njimi Nemčiji, Franciji in Italiji, ki so se odločile za začasno prekinitev cepljenja z omenjenim cepivom.

Zaradi številnih dvomov o varnosti cepiva AstraZeneca je ministrstvo za zdravje svetovalno skupino za cepljenje ponovno zaprosilo, da prouči varnost in nevarne dogodke, povezane s cepivom. Kot je na novinarski konferenci pojasnil minister za zdravje Janez Poklukar, je svetovalna skupina sicer ugotovila, da ni utemeljenih strokovnih podlag za prekinitev cepljenja s cepivom AstraZenece, kljub temu pa je iz previdnosti predlagala začasno zaustavitev do končne odločitve Evropske agencije za zdravila (EMA).

Minister za zdravje Poklukar je zato z namenom zagotavljanja kar največje varnosti prebivalcev odredil začasno zaustavitev cepljenja s cepivom AstraZeneca. To pomeni, da bodo vsi, ki bi bili jutri cepljeni s cepivom te znamke, prestavljeni za čas po odločitvi Eme oziroma bodo cepljeni, ko bodo na vrsti za cepljenje z drugim cepivom. Piše SIOL.

“Jutri cepljenje z drugimi cepivi poteka normalno oziroma po strategiji, ki smo jo sprejeli,” je še poudaril. Minister Poklukar je med drugim še povedal, da so danes prejeli pozitivno mnenje o cepivu Pfizer. Omenjeni proizvajalec bo v Slovenijo dostavil večjo količino cepiv od predvidene.

PM

Povezane objave

Levičarska neumnost študentov na FDV. Ministrstvo in šola molčita?

Blamaža na TV Slovenija. Kaj takega se ni še nikoli zgodilo!

Pokvarjeno! Ko na FDV, profesorica, kar sama učence poziva k udeležbi na protest.