Šok iz Maribora. Na osnovni šoli poučuje transspolna učiteljica

slika Maribor24

Šok za učence, šok za starše učencev. Na eni izmed mariborskih šol, opravlja 14-dnevno prakso učitelj, oziroma učiteljica, transspolnik Lucienne-Beatrice Krstova.

Veliko ogorčenih staršev učencev se je obregnilo ob traspolnega učitelja, oziroma učiteljico, ki poučuje na eni izmed mariborskih osnovnih osnovnih šol. Eden izmed takih staršev je tudi zapisal: “Po šoli hodi našminkan, z brki in brado, da s svojim videzom povzroča “razburjenje in zgražanje.” A transspolnik Lucienne-Beatrice Krstova odgovarja: “Na nek način razumem, zakaj so nekateri starši ogorčeni, sem ena od prvih odkritih transspolnih učiteljic v osnovnih šolah. Otroci staršev, ki prisegajo na tradicionalne vrednote, bodo seznanjeni z drugačnostjo!” Piše portal Žurnal24.

Triindvajsetletna Lucienne-Beatrice Krstova se je rodila v Skopju, z družino se je nato preselila v Maribor, ko je še obiskovala osnovno šolo.

Vendar pa roko na srce. Ali je to primerno za otroke, ki šele odraščajo in se verjetno sprašujejo, koga ta učiteljica predstavlja, je moški ali ženska. Na fakulteti so Krstovi sicer ponudili možnost, (odpustiti ali onemogočiti prakso ji pač ne morejo) da prakso prekine, a se je odločila, da jo nadaljuje. Sama pravi, da so jo učenci dobro sprejeli in bili so predvsem radovedni. Ampak, ali je to prava vzgoja tako za fante, kot punce? Za učence mariborske osnovne šole?  In nenazadnje kaj s tem osnovnošolcem, kjer Lucienne-Beatrice poučuje (baje angleščino) sporočamo?

Še posebej na družbenih omrežjih je ob tej novici završalo. Pojavila se je tudi dovolj zgovorna anketa.

Kakšno pa je vaše mnenje, ali je prav da učence osnovne šole poučuje transpolni učitelj?

 

Povezane objave

Dejan Vunjak postal očka. Pokojni Brendi bi bil vnuka izredno vesel.

Pogovorno omizje portala e-maribor.si v Hočah odlično uspelo. Tu je nekaj utrinkov!

Kako ustvariti sodoben stil, ko temperature padejo

4 komentarji

Darinka 15. 04. 2023 - 7:25
Z vso močjo se uprite temu kar se dogaja.
lu.ckyss 15. 04. 2023 - 17:29
Jaz se tudi včasih oblečem v žensko.
mona lisa 17. 04. 2023 - 1:54
Taka spaka ne bi smela niti blizu otrok.
Pepe Vasjebe 17. 04. 2023 - 9:51
ONA ni ONA ampak je ON in ne poučuje! ON dela LGTB+/-XYZ&??? propagando. ON je za psihiatrično bolnišnico, če v roku meseca dni ne bo bolje, se ga prestavi v zaprti oddelek. Ravnatelja te šole pa je potrebno sodno preganjati in mu doživljenjsko prepovedati delo, ki je kakorkoli namenjeno ali vključuje osebe mlajše od 18 let.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več