Taktika koalicije KUL, na vrat na nos v nov sistem volitev poslancev!

koalicija kul, slika twitter

Nekaterim strankam se očitno zelo mudi, oziroma bolje rečeno, na trnih so, saj raziskave javnega mnenja kažejo, da nekateri parlamenta ne bodo videli več. Je zato hitenje stranke SAB in ostalih prisklednikov kul “koalicije” za izredno sejo o novem sistemu volitev poslancev?

Leva opozicija na vrat na nos v spreminjanja volilne zakonodaje

Poslanci leve opozicije LMŠ, SD, Levice in SAB so zahtevali izredno sejo, na kateri bo državni zbor po skrajšanem postopku čez teden spreminjal sistem, po katerem volimo poslance. O datumu izredne seje bo danes razpravljal kolegij predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča. Skupina, ki jo vodi Maša Kociper (SAB), predlaga naglo uzakonitev številnih sprememb volilnega zakona, ki so mogoče le, če jih podpre ustavna večina poslancev. Piše SIOL.

Le kaj želi t.i. koalicija KUL doseči? Da bi naredila razdor med koalicijskimi strankami, ker niso enotnega mnenja o novem sistemu volitev, ali pa je nastavljena še ena tempirana bombica, po kateri bodo lahko osrednji mediji spet pljuvali pa stranki SDS in vladi Janeza Janše?

[color-box color=”blue”] Ukinili bi, denimo, volilne okraje, uvedli strankarske kandidatne liste po enotah, kjer bi med strankami in njihovimi kandidati izbirali na podoben način kot na evropskih volitvah s prednostnim glasom. Predlagajo pa še vrsto manjših sprememb. A zato je potreben širši konsenz in širša razprava.[/color-box]

Koalicija KUL, pa bi rada vse na vrat na nos? Vse za to, da pridejo spet na oblast!

PM

 

 

Povezane objave

Saj ni res pa je. Vlada bi sebi, kar za 40 odstotkov povišala plače?

Tako je Franc Kangler, na soočenju, zaprl usta Maši Kociper

Levičarska neumnost študentov na FDV. Ministrstvo in šola molčita?