Tržni inšpektorat naj bi po prijavi naše bralke, v hotelu City opravil pregled glede trženja porok.

poroka v hotelu City, slika poroka-bo.si/hotel City

Za vročo kri, naše bralke Staše, so pred nekaj dnevi poskrbeli v mariborskem hotelu City, kjer so svatje želeli opraviti poročni obred. Cena naj bi se iz prvotnih 150€ povečala kar za 10x.

Pisali smo o zgodbi nesrečne Staše, ko sta s parnerjem, več, kot leto dni nazaj s hotelom City Maribor dogovorila, da bosta pri njih v mesecu juliju 2023 imela civilni obred poroke na njihovi terasi. Iz hotela so jima poslali ponudbo, v kateri je bilo navedeno, da se plača 150€ za pripravo prostora za obred ter posebej cenik pijače in hrane. Ponudbo sta Staša in njen izvoljenec sprejela in plačala za njo tudi akontacijo. Ob tem so se dogovorili, da bosta pri njih imela civilni obred ob 16.00 uri (ki bi trajal okvirno 2 uri) ter za tem pogostitev s pijačo. Opravljen je bil tudi osebni sestanek, kjer so vse to dorekli. Plačala sta akontacijo za civilni obred in s tem je bil naš dogovor tudi potrjen.

A glej ga zlomka. Ko je prišlo do skorajšnje realizacije se je zalomilo. V hotelu City so 3 mesece pred poroko ceno povečali za 10x. v izgovor pa navedli, da je bila ponudba, s katero se operira v sklopu elektronske korespondence poslana le kot  informativna ponudba (december 2021), ki pa ni zajemala končnega stroška organizacije poročnega obreda in pogostitve. 

Sedaj se je v spor vmešal tudi tržni inšpektorat. Njihove ključne ugotovitve so: 

–  V navedenem primeru gre nedvomno za pogodbeno razmerje med našo bralko Stašo in hotelom City Pogodba namreč ne rabi biti dejansko podpisana, da je sklenjeno pogodbeno razmerje.

– Če potem, ko je dano predplačilo, katerakoli od strank ne izpolni svoje obveznosti, potem ima nasprotna stranka pravico vztrajati pri izpolnitvi pogodbe ali pa pogodbo razdreti. 

V primeru razdora pogodbe morata obe stranka vrniti druga drugi vse, kar sta od sklenitve pa do razdora prejeli ena od druge. Stranka, ki je kriva za razdor (v tem primeru City, saj se niso držali prvotne ponudbe) pogodbe, mora drugi stranki povrniti še morebitno škodo, ki je zaradi razdora nastala. Če je bilo dano predplačilo, se to vrača skupaj z zakonitimi zamudnimi obrestmi.   

Kot so še zapisali pri Tržem inšpektoratu, le-ta nima pristojnosti nasprotni stranki naložiti, da sledi zahtevam kupca, a kot so zapisali bodo pri omenjenem hotelu opravili pregled z vidika morebitne uporabe nepoštene poslovne prakse pri ponujanju in trženju organizacije porok.

Pazite torej kje se poročate!

Povezane objave

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

To nastane, ko se poslanec Svobode zmoti pri glasovanju!

Vlada za migrante kupuje 400 vzmetnic. To je na noge spravilo jezne prebivalce Središča ob Dravi

2 komentarja

Janko Lisjak 23. 03. 2023 - 1:16
Toliko časa zapravlja za neumnosti, ta bo sigurno nesrečna celo življenje
mona lisa 23. 03. 2023 - 3:09
Posebnosti se pač plačajo.
Dodaj komentar