Tudi poslanka v Ukrajinskem parlamentu prijela za orožje!

slika twitter

Kira Rudik, je poslanka ukrajinskega parlamenta, ki se je še pred nekaj dnevi ukvarjala z vsakodnevnim življenjem, prirejala sestanke in razpravljala o zakonodaji, danes se bori za domovino.

Tudi poslanka z orožjem brani domovino

Rudik je pozno v petek na Twitterju objavila svojo fotografijo, na kateri drži pištolo, pod napisom: “Naše ženske bodo varovale naša tla na enak način kot naši moški.” Objava je od takrat močno zakrožila po spletu, na Twitterju z več kot 91.000 všečki.

In potem nekega dne preprosto veš, da prihajajo,” je dejal Rudik v pogovoru za CNN iz glavnega mesta Kijev. “In potem moraš nekaj narediti. In takrat dobiš pištolo in se potem naučiš streljati z njo.”

“Zame je bilo super nenavadno in super noro razumeti in spoznati, da držim pištolo in da sem pripravljena nositi orožje ter sem pripravljena streljati na druge ljudi,” je dejala Rudik zgodaj v soboto. Razlog pa, ruski vojaki prihajajo v Kijev in ruski vojaki poskušajo vzeti tisto, kar dejansko ni njihovo. Ona in njena družina se zdaj skrivata v zaklonišču, saj se težki boji zaostrujejo, v mestu pa so bile v zgodnjih sobotnih urah slišati in videti močne eksplozije.

Učim se uporabljati orožje in se pripravim na nošenje orožja. Sliši se nadrealno, saj mi še pred nekaj dnevi ne bi nikoli prišlo na misel kaj takega. Naše ženske bodo varovale našo državo na enak način kot naši moški.

“Dejansko se z njimi borimo zelo, zelo močno. (Putin) je podcenil pripravljenost naše vojske in podcenjeval je, da so na vsakem koraku njegovih vojakov dobili res močan odpor,” je dejala.

Povezane objave

Nov preobrat pri izginotju male Danke. V avtu, ki naj bi jo povozil, niso našli njenih sledi

Šokantno odkritje. Brat, osumljenega za umor male Danke, v priporu ni umrl naravne smrti

Tretjega osumljenca Dankinega umora, prehitela smrt.