Učenec načrtoval napad na sošolce. Ravnateljica naj staršev o dogodku nebi obvestila?

Po tem, kar se je zgodilo v Srbiji, kjer je 13-letnik izvedel napad v osnovni šoli, se tudi pri nas dogajajo neljubi dogodki. 

Kot nam je zaupala ena od mam, ki ima v osnovni šoli Rudolfa Maistra Šentilj svojega otroka, naj bi v petek, 9. junija, policisti prijeli učenca, ki naj bi načrtoval napad na več učencev. Seznam naj bi vseboval imena in uro napada. Na PU Maribor, so potrdili, prijavo, ki se nanaša na ravnanje mladoletne osebe, ki bi lahko imelo znake groženj a v zvezi s tem še zbirajo obvestila. “Zaradi interesa zaščite mladoletnih oseb več informacij ne moremo podati,” so zapisali.

Kot nam je zaupal vir (ime hranimo v uredništvu) , pa ravnateljica o dogodku staršev ni niti obvestila, oziroma, naj bi vse hotela pomesti pod preprogo. Kot je dejala za portal Lokalec: “Učenec do konca šolskega leta v šolo ne bo prihajal. Za vse dodatne informacije se prosim obrnite na PP Šentilj, saj ne bi želela ogroziti policijske preiskave. Sodeloval je tudi Center za socialno delo Pesnica. Dogodek obžalujemo, vendar na nekatere stvari preprosto nimamo vpliva!”

A vsaj starši so dolžni o takem dogodku zvedeti resnico, mar ne?

Povezane objave

Saj ni res pa je. Vlada bi sebi, kar za 40 odstotkov povišala plače?

Tako je Franc Kangler, na soočenju, zaprl usta Maši Kociper

Levičarska neumnost študentov na FDV. Ministrstvo in šola molčita?