Janković spet na sodišču, kjer se je pojavil in razpravo predčasno zapustil!

Zoran Jankovič in Dominika Švarc Pipan v objemu, slika twitter

Zoran Jankovič se je po nekaj časa, spet pojavil na sodišču, sicer ne za dolgo, a se bo, kot kaže spet izmazal.  

Tokrat Jankovića obtožnica bremeni sporne sklenitve pogodbe med MOL in Grepom za najem 2500 parkirnih mest v okviru centra Stožice za okoli 1,8 milijona evrov na leto, s čimer naj bi podjetju omogočili, da je izpolnjeval pogoje bank za pridobitev prve in druge tranše posojila v skupni višini 87,9 milijona evrov.

Občina naj bi s tem prišla do 9,4-milijonskega sofinanciranja iz državnega proračuna (1,4 milijona evrov) in evropskih sredstev (slabih osem milijonov). Tožilstvo trdi, da nobeno od občinskih podjetij toliko parkirnih mest ni potrebovalo in da je bil namen le, da bi Grep izpolnjeval pogoje bank. Piše portal Žurnal24.

A tako, kot vedno se Jankovič znajde tudi na sodišču. Tako da je danes predčasno zapustil sodno dvorano. So pa tri priče, Mirko Bandelj, ki j v bolnišnici v Celju, vodja službe za javna naročila na MOL Tadeja Möderndorfer in tedanja direktorica urada za kohezijsko politiko iz službe vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko Mateja Čepin, zavrnili pričanje. Kar je za “šerifa” dobra novica.

Očitno objemček Jankovića s pravosodno ministrico le ni bil kar tako?

Povezane objave

Levičarski napad na Vaska Simonitija, zaradi raperja Zlatka

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

1 komentar

BOBUBOB 13. 06. 2023 - 8:50
Pravna država. Za nekoga drugega pa greznica.
Dodaj komentar