Umrl je legendarni voditelj na RTV Janez Čuček

Janez Čuček

Umrl je Janez Čuček, dolgoletni novinar, voditelj TV Dnevnika in urednik. Star je bil 87 let. Mnogim gledalcem je ostal v spominu.

“Delal sem resnično iz čistega užitka in ni bilo malo dni, ko sem si rekel, da bi to počel tudi brez plačila, tako lepo je bilo,” je dejal za MMC Radiotelevizije Slovenija ob 50. obletnici TV Dnevnika aprila 2018. Kot je poudaril, je bil predvsem novinar. “Urednik zunanjepolitičnega uredništva ali voditelj TV-Dnevnika sem bil samo za zraven,” je opomnil. Že v času študija je začel delati pri časopisu Dnevnik. Po 20 letih pisanja za časopis je prišel v zunanjepolitično redakcijo TVS. Uveljavil se je ne le kot voditelj in urednik TV Dnevnika, ampak tudi kot novinar, komentator, urednik zunanjepolitičnega uredništva in urednik centralne redakcije, piše Demokracija.

Janez Čuček, Zajem slike, dnevnik RTV Slovenija

Vsebinsko se je osredotočal predvsem na gibanje neuvrščenih, zlasti afriške države. Imel je številne intervjuje s tujimi državniki. Poročal je z mednarodnih konferenc in srečanj ter s sedeža Združenih narodov v New Yorku. Za TVS oz. njeno predhodnico TV Ljubljana je posnel več dokumentarnih oddaj o Severni Koreji, Indiji, Nikaragvi, Kanadi, Mozambiku, Poljski, Finski, Madžarski, Namibiji, Južni Afriki, Gani, Angoli, Zimbabveju, Kubi, Albaniji, Singapurju, Izraelu in Cipru. V času osamosvojitvene vojne je poročal za ameriško televizijsko postajo CNN. Upokojil se je leta 1998.

 

 

 

 

Povezane objave

Za izvedbo volitev in referendumov skupaj, ni dovolj denarja. Denar bodo vzeli kar iz državnih rezerv!

Ministrstvo za zdravje ustavilo prenovo UKC Ljubljana, še več, podrli bodo, kar so zgradili?

SDS zahteva parlamentarno komisijo v zvezi z nezakonitimi odvzemi otrok v porodnišnicah v času komunizma