V Mariboru ujeli divjaka, ki je kar za 70 km/h prekoračil dovoljeno hitrost vožnje.

Podivjani voznik, slika PU Maribor

Maribor je spremenil v dirkališče, tako bi lahko dejali za voznika, ki je divjal po Titovi cesti. Mariborski policisti, so namreč ustavili divjaka, ki je v naselju, kjer je omejitev 50km/h vozil kar 120 km/h.

Mariborski prometni policisti so včeraj na Titovi cesti v Mariboru, kjer je hitrost vožnje s splošnim prometnim pravilom za ceste v naselju omejena na 50 km/h izvajali nadzor hitrosti z laserskim merilnikom. Ob drugih prekoračitvah hitrosti so izmerili hitrost tudi 39-letnemu vozniku iz okolice Maribora, pri katerem je bila izmerjena hitrost kar 120 km/h, kar pomeni, da je za kar 70 km/h prekoračil najvišjo dovoljeno hitrost vožnje.

Policisti so ga ustavili, mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Predpisana sankcija za ugotovljeni prekršek je globa 1.200 eur in stranska sankcija 18 kazenskih točk.

Policisti ob tem ponovno pozivamo voznike, da upoštevajo cestno-prometne predpise, vozijo po omejitvah, prilagodijo hitrost vožnje vozil in vozijo strpno ter previdno. Največ prometnih nesreč z najhujšimi posledicami se zgodi prav zaradi neprilagojene hitrosti vožnje.

Povezane objave

Dobro obiskani predvolilni stojnici v Mariboru in Pesnici

Parkirnine pod dvoetažnim mostom, ki razburja delavce MLM (zaenkrat) ne bo!

Arogantni Arsenovič pokvaril prijetno vzdušje na stojnici društva za pljučno hipertenzijo?