Upokojenci za jutrišnji shod odločeni! Ne bodo nas spravili s Trga republike!

shod upokojencev

Jutri v sredo, 6.septembra, se v Ljubljani obeta nov protestni shod upokojencev, ki pa je zaradi nagajanja oblastnikov, še toliko bolj na udaru.

glavno sporočilo tokratnega shoda upokojencev je NE GREMO S TRGA REPUBLIKE. Mestna oblast je trg svobode namreč ogradila, saj je s kongresnega trga prestavila izvajanje ženske teniškega turnirja WTA Zavarovalnice Sava. Kot vsako leto, bi moralo biti osrednje igrišče, v Parku Zvezda. A glede na to, da so za postavitev igrišča na Trgu republike, organizatorji potrebovali le dva dni in da se turnir začenja šele 11. septembra, bi bilo tudi po shodu, ki bo jutri, 6. septembra, dovolj časa, da naredijo igrišče s tribunami.

Zahtevamo in tudi izborili si bomo dostojne pokojnine, borili in vstrajali bomo, dokler bomo zaznali voljo upokojenk in upokojencev, v kolikor vas ne bo in boste obupali , se ustrašili ali se umaknili, se bomo tudi mi!!

Na Jankovića pošiljamo apel, naj odpre tribune, ki jih je namerno postavil na Trg republike, da bodo tisti ” ki jih morajo za rokce pripeljat v Ljubljano, da se ne izgubijo” lahko sedeli! (te besede je izrekel ljubljanski župan)..

 

“Potek celotnega protesta bo spontan, program je sicer sestavljen, a se bo prilagajal situaciji! Želimo mirno in kulturno ter dostojanstveno prireditev, a maltretirati in zaničevat se ne BOMO PUSTILI,” sporoča Rupar.

“Morebiten pohod po Ljublajni ni predviden, ni pa izključen! Od teh pohodov (pred RTV ali na Magistrat) se “Glas upokojencev” distancira, bomo pa vsekakor šli zraven v sprevodu.. Če bo šlo vse dobro na Trgu republike pohode odsvetujemo, v kolikor ne, izbirate sami!” So zapisali v društvu 1. okotber.

Na portalu e-maribor.si bomo v živo spremljali celotni shod, tudi morebitni pohod po ljubljanskih ulicah. S prenosom bomo začeli ob 14.45.

Poseben avtobus bo odpeljal tudi iz Maribora, izpred Planeta Tuš, ob 12.30. Avtobus bo ustavljal tudi v Hočah na avtobusni postaji, pri Lidlu in v Slovenski Bistrici pri hipermarketu Spar. Na avtobusu je le še nekaj prostih mest. Informacije na tel. 070 772 260,” sporočajo iz podravsko-mariborskega odbora, društva 1. oktober.

Povezane objave

To so laži Marka Milosavljevića, ki jih je natvezil za Voice of America

Predsednik vlade Robert Golob je grozil sindikatu Fides?

Predsednica države spet dela tisto, kar ni njeno delo. Tokrat se vtika v stavko zdravnikov?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več