V Kamnici prijetno srečanje članic in članov stranke SDS Maribor! #foto #video

V Kamnici pri Mariboru je potekalo že tradicionalno regijsko srečanje mestnega odbora SDS Maribor, tokrat v sklopu predstavitev kandidatov SDS za Evropske volitve.

V sončni a hladni soboti se je na Hipodromu v Kamnici odvilo regijsko srečanje članic in članov stranke SDS Maribor. Zbrane so nagovorili tudi trije kandidati z Evropske poslance. Aktualni evropski poslanec Milan Zver, predsednik SDS Maribor Franc Kangler in mlada kandidatka Karin Planinšek. Okoli 300 ljudi je uživalo tudi v kulturnem programu, katerega sta popestrila duo Harmony.

Franc Kangler je na srečanju poudaril, da se je v Kamnici zbralo veliko mladih članic in članov SDS. Obenem je izrazil veselje, da se je v Mariboru na novo vključilo v delo stranke od lanskega junija do lanskega decembra kar 306 novih članov.. Izrazil pa je zaskrbljenost, da se iz mesta Maribor v Ljubljano selijo tudi mariborske podjetja, kot na primer Nova KBM in Pošta Slovenije. Kangler daje tudi mladim, veliko podporo, saj kot pravi, v odboru veliko delajo na mladi energiji.

Karin Planinšek, ena od mladih kanidatk, ki prihaja iz Gorenjske, stavi na mlado energijo. Poudarila je, da dobiva s strani nasprotnikov veliko groženj in žaljivk, nanjo se je spravil tudi Jaša Jenull, a pravi da vsem skupaj polaga na srce, da se ne pusti utišati. Pravi, da se ji zdi žalostno, da se mlade ljudi, ki se upajo povzdigniti glas, takoj zatre v kali. Pravi, da se to dogaja tudi v Evropi, kjer se govori o svobodi govora, a se utiša vse, ki si upajo misliti drugače.

Aktualni Evropski poslanec Milan Zver je poudaril pomen volitev, predvsem Evropskih, da se jih udeležimo v čim večjem številu. Dejal je, da so Evropske volitve pomembne tudi zato, ker je Evropa na vaganju, ali bo šla v levo, ali desno smer. Evropska komisija je, kot pravi Zver sprejela nekaj dokumentov, ki niso dobri. Na področju zelene politike, pa si je postavila prevelike cilje. Vseeno pa, kot pravi Zver še vedno ostaja boj zaradi obiska komisarke Věre Jourove v Sloveniji, za katerega upa da se bo dokončno razkrilo.

So pa na srečanju članic in članov SDS Maribor, najbolj zaslužnim in pridnim podelili tudi priznanja SDS za ves trud, ki so ga članice in člani vložili.

Člani SDS Maribor z zahvalami

Vsi trije prisotni kandidati za Evropskega poslanca Milan Zver, Franc Kangler in Karin Planinšek.so za naš portal dali tudi izjave.

Na koncu predstavitve kandidatov za Evropske volitve in po podelitvi priznanj je sledilo še družabno srečanje in okusen golaž.

Celotno prireditev si lahko ogledate na spodnjem videu:

foto: Timotej Pušnik, video: Mitja Grmovšek

 

Povezane objave

Mariborski gasilci praznujejo. Sredi mesta pa se obeta prava mariborska čaga!

Neumna sporočila in slikanje za instagram. To sporoča Golob z ljubico s križarjenja! Odzivi

Gost je tako omagal, da je zaspal v enem izmed mariborskih lokalov. Zbudili so ga policisti!

1 komentar

Dado 22. 04. 2024 - 3:22
HE HE.. Povprečna starost pa cca. 65... Ni kaj, "podmladek" pa imate... :)
Dodaj komentar