Vatikan: ponovno odprta preiskava izginotja 15-letnice Emanuele Orlandi

Emanuela Orlandi | (foto: splet)

Vatikan ponovno odpira preiskavo izginotja Emanuele Orlandi – 15-letnice. Izginila je leta 1983 v Rimu, medtem ko se je vračala domov iz glasbene šole. Družina Orlandi je živela v Vatikanu, njen oče pa je bil visoki vatikanski uslužbenec. Teorij o tem, kaj se je zgodilo z mlado deklico, je veliko. Enaizmed teorij pravi, da je še vedno živa, do tega, da jo je ugrabil KGB, mafije ali celo umorila za seksualne orgije. Nekatere teorije povezujejo tudi finančne škandale vatikanske banke.

Netflixova dokumentarna serija Vatican Girl (Vatikansko dekle) tudi podrobneje obravnava različne teorije o izginotju Emanuele Orlandi. Vatikanski tožilec Alessandro Diddi je primer po 40 letih odprl po vrsti zahtev s strani Emanuelinega brata Pietra.

Leta 2019 so po anonimnem namigu začeli iskati njene posmrtne ostanke v Vatikanu, na pokopališču ob papeškem nemškem kolegiju Tevtonik. Najprej so odprli grob dveh princes, nato drugo grobnico. Obakrat je sledila osuplost. Grob princes je bil prazen, grobnica pa polna kosti. Forenzična preiskava je pokazala, da nobena kost ni mlajša od konca 19. stoletja, kar seveda izključuje prisotnost posmrtnih ostankov Emanuele Orlandi.

Glede na to, da je Vatikan znan po skrivnostnosti in tajnosti, ni presenetljivo, da je primer izginotja Emanuele Orlandi še vedno nerešen po toliko letih. Upamo, da se bo z leti končno razjasnilo kaj se je zgodilo z njo, vendar za zdaj ostaja ena od največjih skrivnosti Vatikana. Zato je pomembno, da se preiskava nadaljuje in da se poskuša poiskati resnico o njenem izginotju, da bi lahko družina in prijatelji Emanuele končno dobili odgovore in mir.

Povezane objave

Nov preobrat pri izginotju male Danke. V avtu, ki naj bi jo povozil, niso našli njenih sledi

Šokantno odkritje. Brat, osumljenega za umor male Danke, v priporu ni umrl naravne smrti

Tretjega osumljenca Dankinega umora, prehitela smrt.