Virus na Hrvaškem se vztrajno širi. Pozor, Istra je že na rdečem seznamu okuženosti!

Veliko bolj hude razmere, kot pri nas, so v tem trenutku na Hrvaškem. Nekatere države so našo sosedo že uvrstile na seznam ogroženih držav.

Kar 77 novih primerov okužbe

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah zabeležili 77 novih primerov okužbe z novim koronavirusom. Število aktivno okuženih znaša 881, zaradi covida 19 pa je umrlo še pet ljudi, je danes objavil nacionalni štab civilne zaščite. Med okuženimi je na zdravljenju v bolnišnicah 134 ljudi, od teh jih je devet na ventilatorjih.

V Istri so z 210 testi potrdili 12 novih primerov. Štirje so bili v tesnih stikih s predhodno potrjeno okuženimi, štirje so zboleli v samoizolaciji ,dva primera sta uvožena, za dva pa še ugotavljajo, kje sta se okužila. V samozolaciji je 299 oseb, ena oseba je umrla.



V Splitsko-dalmatinski županiji so včeraj s 302 testoma potrdili 15 novih primerov, od tega jih je devet iz Splita in trije iz Sinja. Le trije od petnajstih so bili v stiku s predhodno obolelimi. V Splitu sta bili na testu pozitivni tudi dve osebi iz Zagreba.

Od 25. februarja, ko je bil zabeležen prvi primer okužbe z novim koronavirusom na Hrvaškem, do danes so zabeležili 4.792 primerov okužbe. Od teh jih je 133 umrlo, 3.778 pa ozdravelo.

MG


Povezane objave

Noro! Golob bi legaliziral ilegalne prehode, Italija pa zapira meje s Slovenijo?

Sojenje: Mučenje otroka v pasjem boksu

Ljudmila Novak, kot partijska pomočnica? Obžaluje, da je bila tema o povojnih pobojih obravnavana v Evropi.