Sojenje: Mučenje otroka v pasjem boksu

sodniško kladivo

Primer dvanajstletnega dečka, ki je bil zaprt v pasji boks, polivan z vodo in mučen, je sprožil velik medijski odmev . Mati in domnevna sostorilka se bosta soočili na sodišču v Kremsu.

Dvanajstletni deček je bil žrtev dolgotrajnega mučenja, vključno s pretepanjem ter večkratnim zapiranjem v pasji boks, kjer je bil večkrat polit z mrzlo vodo. Dogodek je dosegel kritično točko, ko je deček padel v komo, pri čemer je imel le 26,8 stopinj Celzija telesne temperature. Dečkovo življenje je rešila socialna služba.

Mater obtožujejo poskusa umora, med drugim pa tudi mučenja in zanemarjanja mladoletne osebe. Njeno domnevno sostorilko obtožujejo za sodelovanje pri nasilju nad dečkom.

Materino domnevno nepriznavanje krivde, kljub obtožbam za poskus umora in druge hude obtožbe, vzbuja pozornost v sodnem procesu. Njen odvetnik trdi, da ni bilo naklepa za navedena kazniva dejanja, medtem ko se bo domnevna sostorilka, prijateljica matere, predvidoma izrekla za nedolžno.

Sodni proces, ki bo potekal v Kremsu, bo trajal tri dni, sodbo pričakujejo v četrtek. Medijsko zanimanje za primer je veliko, saj je sprožil tudi kritike na račun delovanja pristojnih organov.

Po razkritju primera so se pojavile kritike glede ukrepov oblasti. Ustanovljena je bila komisija je za pregled notranjih postopkov in bo podala predloge za izboljšave po končani preiskavi.

Povezane objave

Ljudmila Novak, kot partijska pomočnica? Obžaluje, da je bila tema o povojnih pobojih obravnavana v Evropi.

Golob bo iz Evrope dobil klic, zaradi ukinitve, dneva spomina na žrtve komunističnega režima.

IZREDNA NOVICA! Evropa bo razpravljala o slovenskih žrtvah komunističnih pobojev