S koronavirusom je trenutno okuženih že 82 Slovencev! Okužen še en zdravnik!

Na Goriškem so potrdili prvi primer okužbe s koronavirusom. Gre za zdravnika iz šempetrske bolnišnice, ki je bil v tujini.

Okuženih že 82 ljudi

Po informacijah POP TV je število okuženih naraslo že na 82. Minister za zdravje Šabeder je sporočil, da širjenje koronavirusa počasi prehaja v drugo fazo, zato bo verjetno treba aktivirati državni načrt.  Direktorica šempeterske bolnišnice Dunja Savnik Winkler je  povedala, da se je okužil zdravnik internistične ambulante, ki je bil prejšnji teden v Italiji. Zdravstvene delavce, ki so bili v tesnem stiku z njim, so poslali na testiranje in so v samoizolaciji. Približno 20 pacientov, ki so bili v stiku z njim, pa bo predanih epidemiologu.

Za koordinacijo izvajanja ukrepov za omejevanje širjenja koronavirusa je od srede zadolžen poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan, ki bo delo reorganiziral, štab pa je delo v operativni sestavi začel danes.

V petek naj bi Slovenija že dobila novo vlado, ki bo tako lahko začela z nemotenim delom in Slovenijo bolj spametno, kot odhajajoča vlada skušala zavarovati pred virusom, kateri, hvala bogu, (še) ni zahteval še smrtne žrtve.



Povezane objave

Saj ni res pa je. Vlada bi sebi, kar za 40 odstotkov povišala plače?

Tako je Franc Kangler, na soočenju, zaprl usta Maši Kociper

Levičarska neumnost študentov na FDV. Ministrstvo in šola molčita?