Zakaj se Golob boji varnostnega sveta Združenih narodov?

Če Golobu v Sloveniji nihče nič ne more, pa je nekaj drugega Varnostni svet združenih narodov, kjer je Slovenija sedaj nestalna članica. 

Kot je na twitterju zapisal odgovorni urednik informativnega programa Planet TV Mirko Mayer. Kmalu po tem, ko je Slovenija na tajnem glasovanju dobila dovolj glasov, sklicujoč se na diplomatske vire. Mayer ob tem še cinično dodaja, da je pa bila Slovenija morda prav zato uspešna, saj Golob, česar se – v politiki – dotakne, vse zamoči, pokvari. Diplomati so o tem sicer korektno molčali do zadnjega, do razpleta, toda Golobovo “nepočetje” je zanj “pravzaprav razumljivo,

Zgodbo o uspehu bo Golob, kot piše Mirko Mayer, sicer skušal čim bolj pretopiti v lastne ratinge: češ, izvolitev v VS OZN je priznanje za njegovo dobro delo v ‘letu reform’ – nova frizura, nova ženska. – Po drugi strani premier in še bolj nekateri njegovi svetovalci izrazito ne marajo Tanje Fajon in Socialnih demokratov , ki se po tem uspehu brez dvoma krepijo. – Istočasno Svoboda precej razsuta: počilo na relaciji med Golobom in predsednico državnega zbora. In zdaj ko Fajonova nedotakljiva, bo nastala panika tudi v stranki Levica. Luka Mesec, ki velja za tistega, ki se vedno vse strinja z Golobom in mu vse obljubi”, bo moral zaostriti nastop, ker bo to zahtevalo interno ‘levo krilo’ v stranki. Po drugi strani pa Luka nikoli tako pogrešljiv in nepomemben v tej vladi. –

Zato, Golob “ni s prstom mignil za to kandidaturo”. Morda je pa ravno zato tudi uspelo. Ker, česar se Golob v politiki dotakne, ima majhne možnosti za uspeh. Kot piše portal Požareport,  naj bi bile Golobove skrbi vezane predvsem na (bodoča slovenska) glasovanja v varnostnem svetu, lobiranja, izsiljevanja in s tem možne tudi neprijetne posledico, osebno zanj, zaradi “ukradene identitete v Romuniji”, balkanskih poslov Gen-I in podobno, vse iz njegovega pretežkega nahrbtnika, ki ga je prinesel v politiko. Goloba je namreč strah, da bi lahko velesile, prek obveščevalnih služb in medijev, dale ven uničujoče ali vsaj kočljive informacije, ki zadevajo njegovo sporno preteklost.

To bo še zanimivo!

Povezane objave

Stojmenova Duh, trdi, da je tujka. Kako je lahko potem slovenska ministrica? (video)

POZOR! Pogrešajo 11-letnega dečka. Ste ga videli?

V Svobodi imajo le 7 kandidatov za evropskega poslanca. Na listi tudi “pručka”?

1 komentar

Gorvel 8. 06. 2023 - 14:35
Verjetno bo skušal še pridobiti ostale diplomate v ZN. Tak mojster obljub kot je, bo njihovim državam obljubil zastojn elektriko iz GEN.i. Davkoplačevalci, pripravimo se.
Dodaj komentar