Zdaj je dokončno! Klavrno je propadla konstruktivna nezaupnica!

kandidat za mandatarja Erjavec Karl. Slika: Twitter

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je umaknil soglasje h kandidaturi za predsednika vlade do vzpostavitve pogojev za normalno delo vseh poslancev.

Propadla je konstruktivna nezaupnica

Kolegij predsednika državnega zbora, na katerem bi morali sprejeti odločitev o sklicu izredne seje, je bil zaradi umika Karla Erjavca od vložitve konstruktivne neazaupnice vladi Janeza Janše odpovedan.

Glasovanja o konstruktivni nezaupnici vladi Janeza Janše ne bo, razen v primeru njene ponovne vložitve.

Zaradi okužb z novim koronavirusom ali samoizolacije se nekateri poslanci trenutno ne bi mogli udeležiti seje DZ, na kateri bi odločali o nezaupnici vladi Janeza Janše. Poslovnik DZ namreč ne omogoča tajnega glasovanja na daljavo. Karl Erjavec je v ponedeljek spomnil, da bo tako 46 glasov za uspeh nezaupnice zelo težko doseči.

Roko na srce, Erjavec je v teh dneh živel precej v oblakih. Za uspeh na izredni seji pri konstruktivni nezaupnici ni imel praktično nobenih šans. Po Polnarju mu je v lastnih vrstah odrekel podporo tudi poslanec Simonovič Tako, da se je Erjavec podal na pot poraza z samo 42 podpisi podpore. Za uspeh seveda precej premalo.

Je pa najbolj zanimivo ravno to, da je Erjavca v bistvu na kolena spravil koronavirus, po tem, ko je bil ravno minister za zdravje Tomaž Gantar iz njegovih vrst. Ironija pa taka.

PM

Povezane objave

GROŽNJA! Borisu Tomažiču nekdo hoče streči po življenju. Ustrelil bi ga v srce.

Dobili smo muzej o spolno prenosljivih okužbah, čakamo le še muzej o radiatorjih?

V SDS proti nedopustnemu projektu izgradnje vetrnih elektrarn na Pohorju!

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več