Ženski odbor SDS Podravja pomagal v Ravnah na Koroškem. Še vedno je hudo, pravijo!

“Ko vidiš to hvaležnost, te solzne oči in prisrčen stisk roke, potem veš, da delaš prav,” so dejale ženske podravske regije SDS, ki so danes pomagale pri sanaciji hiše v Ravnah na Koroškem.

 

“Pomagale smo mlajši štiri članski družini, katerim je voda v bistvu popolnoma uničila hišo. Ta stoji ob reki Meži precej metrov nad njo. Še vedno z grozo pogledujejo proti reki, katera  je dobesedno poplavila hišo meter in pol visoko ter za seboj pustila celo razdejanje,” pravijo prostovoljke iz ženskega odbora SDS Podravje.

Po hiši je bilo za vsaj pol metra mulja, čeprav je bila hiša sama v celoti popolnoma obnovljena. Spodnji stanovanjski del je sedaj popolnoma prazen, vrata je voda odnesla s podboji vred. Vse je uničeno. Zato smo vesele, da smo lahko pomagale. Ljudje, katere je nesreča najbolj prizadela so utrujeni, nekateri se sprašujejo kako naprej. Za hiše, ki jih ni več, so nekateri celo življenje.

Reka Meža se je sicer vrnila v struge, a naplavila polno lesa, vej, dreves in ostale umazanije in kot pravijo prostovoljci, bog ne daj, da sedaj pride novo veliko deževje.  Ljudje pa zelo prijazni, hvaležni in le en velik hvala je potreben, da stopimo skupaj, kot ljudje.

Povezane objave

Dominika Švarc Pipan v novi aferi. Tokrat gre za najemnine, za celjske tožilce?

Bo preiskavo poslovanja Gen-I in Golobovega Star Solarja, zahteval državni svet?

Katičeva je na čelu pravosodja že prej delala neumnosti?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več