Arsenovič na višku poletne turistične sezone, ustavlja Pohorsko vzpenjačo?

Foto: Marprom

Saj ni res, pa je. Je to možno le v Mariboru. Na višku poletne sezone Arsenovič, župan Maribora ustavlja (pre)drago Pohorsko vzpenjačo, ki ima zaradi draginje že tako težave.

 

Krožna kabinska žičnica na Mariborskem Pohorju od 31. julija do predvidoma konca septembra zaradi montaže vmesne postaje ne obratuje. Pri tem se marsikdo sprašuje, ali je bilo res potrebno vzpenjačo zapreti v dopustniškem in počitniškem času, ko je poletna turistična sezona na višku.

 

Glede na terminski načrt predvidevajo, da bo Pohorska vzpenjača zaprta do konca septembra. Dela zaenkrat potekajo skladno s tem terminskim planom. Doslej je izvajalec, italijansko podjetje LEITNER AG, že zmontiral konstrukcijo in sklop vmesne postaje ter postavil dva nova stebra. Objekt vmesne postaje ter vstopno izstopna ploščad sta praktično gotova, v tem tednu pa je predvidena demontaža jeklenice ter zamenjava obstoječih stebrov št. 7 in 8 z novimi ter utirjanje jeklenice na stebre in vmesno postajo. Sledi elektromontaža, nastavitve ter preizkušanje ter pridobitev dovoljenj. piše portal Maribor24.

 

Precej bedni izgovor je našel Ranko Šmigoc, direktor podjetja Marprom d.o.o., kateri pravi, da so bili s terminom izgradnje, predvsem pa montaže vmesne postaje, vezani na dobavni rok proizvajalca, ki glede na zaključek postopka javnega naročila in podpisa pogodbe ni mogel zagotoviti potrebne tehnološke opreme pred koncem julija.  Rok pa je vezan na rok koriščenja evropskih sredstev in ga predpisuje Evropska unija.

 

Naslednjič bi se bilo dobro z izvajalci, za dela dogovoriti mnogo prej. Kdo bo torej kril izgubo, ki nastaja ob zaprtju vzpenjače, ki mnoge jezi tudi zaradi previsoke cene?

Povezane objave

To so laži Marka Milosavljevića, ki jih je natvezil za Voice of America

Predsednik vlade Robert Golob je grozil sindikatu Fides?

Predsednica države spet dela tisto, kar ni njeno delo. Tokrat se vtika v stavko zdravnikov?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več