Tudi po Ninamediiji, SDS najbolj priljubljena stranka. Levica bi za rep ujela parlamentarni prag

Predsednik stranke SDS, Janez Janša, slika: Žan Janša

Na obzorju (skoraj) nič novega po Ninamediji, s tem, da Roberta Goloba ne “bildajo” več. Se je pa neverjetno na tretje mesto povzpela Ljudmila Novak. pa je res pri ljudeh tako priljubljena?

 

Največja stranka v državi, SDS je v avgustovski raziskavi Vox populi, ki jo je za časnik Dnevnik izvedla Ninamedia, za 0,2 odstotne točke prehitela vladajočo Gibanje Svoboda. Slednjo bi, če bi bile volitve to nedeljo, volilo 23,7 odstotkov vprašanih (julija 26), opozicijsko SDS pa 23,9 (julija 20,9). Torej je popularnost vladajoče stranke padla za kar 3%, SDS pa se je za toliko zvišala. Piše Žurnal24.

 

Zanimivo je, da je  tretjeuvrščen na lestvici NSi, volilo bi jo kar 6,8 odstotka volivcev. S tretjega je na četrto mesto padla SD, ki bi jo volilo 6,6 odstotka ljudi (julija 7,6 odstotka). Levici je podpora z julijskih 5,2 odstotka padla na 4,9 odstotka. Neopredeljenih je kar 28,8 odstotka volivcev.

 

Prav zanimiva pa je lestvica najbolj priljubljenih. Kjer je v bistvu zanimivo, kako anketarji sprašujejo anketirance. Kot nam je zaupal eden od naših bralcev, so poklicali tudi njega in ga pri letvici priljubljenosti “v usta” polagali odgovore med katerimi politiki se lahko odloča? Če to drži, potem nič čudnega, da nastane  takšna lestvica:

Na prvem mestu lestvice  vztraja predsednica republike Nataša Pirc Musar, ki ji je podpora sicer padla za 0,19 odstotne točke. Na drugem mestu prav tako vztraja poslanec SDS Anže Logar, na tretjem pa evropska poslanka Ljudmila Novak. Tudi predsednik vlade Robert Golob ostaja na četrtem mestu.

 

 

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

1 komentar

mona lisa 22. 08. 2023 - 4:57
Te ankete so nateg. Dajte no Musarčka pa Ludamila. Od kje vam to?
Dodaj komentar