Koliko nas je stala posvojitev opice Urške?

transparent

Že nekaj časa je minilo od obiska pradsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič in poslanke Gibanja svoboda Mojce Pašek Šetinc v Ugandi in Ruandi . A koliko je davkoplačevalce ta avantura stala?

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič se je od 3. do 7. aprila z delegacijo mudila na uradnem obisku v afriških državah Ugandi in Ruandi. Petdnevni obisk je predvideval srečanja s političnim vrhom obeh držav. Slovensko delegacijo sta na obisk povabili predsednica parlamenta Ugande Anita Annet Among in predsednica poslanske zbornice Ruande Donatille Mukabalisa. V delegaciji je še poslanka iz vrst Gibanja Svoboda Mojca Šetinc Pašek

Je pa izlet odmeval predvsem zaradi tega, ker sta si strankarski kolegici obisk vzeli bolj za izlet, kot kaj drugega. Pašek Šatinc je bila uradnem obisku celo v strganih kavbojkah. Klakočar Zupančič pa je posvojila opico in jo poimenovala celo po sebi. Ima pa tak obisk tudi svojo ceno. Kot pravijo v kabinetu predsednice državnega zbora je pot v Afriko davkoplačevalce stala slabih 10.000  evrov, kaj vse je všteto v to ceno, pa niso sporočili.

 

Res zanimivo! Prej 30 let nismo vedeli, da Afrika obstaja, sedaj pa menimo, da bomo s posvojitvijo ene opice vse skupaj spremenili?

Povezane objave

Saj ni res pa je. Vlada bi sebi, kar za 40 odstotkov povišala plače?

Tako je Franc Kangler, na soočenju, zaprl usta Maši Kociper

Levičarska neumnost študentov na FDV. Ministrstvo in šola molčita?

1 komentar

Tine Marinšek 10. 05. 2023 - 16:46
Morate kretenizirat... troli podtlehni...
Dodaj komentar