Inštitut 1. oktober gre pravico iskati v Bruselj!

slika: Vojko Golob

Inštitut 1. oktober je  na novinarski konferenci pred parlamentom napovedal “protestni umik” predloga zakona o ukinitvi dopolnilnega zavarovanja, nadaljuje pa se zbiranje podpisov pod predlog zakona o dvigu pokojnin, nadaljujejo se tudi aktivnosti za 5. shod upokojencev Slovenije. Pravico pa bodo iskali tudi v Bruslju.

Igor Černoga iz drušva 1. oktober je na današnji novinarski konferenci povedal, da so v podporo zakonu na upravnih enotah zbrali nekaj manj kot 8.000 podpisov. Za vložitev zakona v zakonodajni postopek jih sicer potrebujejo 5.000, vendar Černoga podpornike poziva, naj nadaljujejo oddajanje podpisov. “Večje število kot bomo zbrali, večjo pogajalsko moč bomo imeli,” je dejal.

Rupar je na novinarski konferenci tudi dejal, da gre Inštitut 1. oktober z dvema avtobusoma upokojencev tudi v Bruselj, kjer nameravajo doseči pravico in enakopravnost, če je ne morejo doseči v Sloveniji. Obenem pa je navedel, da je bil zaradi sovražnih izjav vladajočih tarča sovražnosti. Se pa stopnjujejo tudi nestrpnosti, saj naj bi nekdo pljunil Ruparjevega 14-letnega vnuka.

Rupar j vse upokojence in ostale pozval tudi na novi shod upokojencev, ki bo tudi nekaj posebnega. Shod bo 31. maja ob 15. uri na Trgu Republike. Tudi tokrat pa se bodo udeleženci sprehodili po Ljubljani.

Več o samem dogodku, bomo pisali tudi na našem portalu e-maribor.si

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

5 komentarjev

Golaž 10. 05. 2023 - 12:28
v bruslju komaj čakaja da pride nekdanji obsojeni prevarant
MOPSEN 10. 05. 2023 - 15:41
Prevarantka ti je mati...
GottTag QuelleAmeise 10. 05. 2023 - 16:48
Sodbe krivosodnikov, ki v Sloveniji sodijo ideološko brez ali s ponarejenimi diplomami, z zločinsko rdečo zvezdo pod sodniško kuto niso vredne enega lista najcenejšega sekret roza papirja. Primer g. Ruparja je na ESČP. Kriminalno, mafijsko, komunistične tolpe na čelu z norim diktatorjem, kurbirjem s tretjarazredno prostitutko, NVO ulična anarhistična zapohana nasilna drhal-paravojska norega diktatorja, se zavedajo da ste le koristni idioti, ki bi volili tudi štrudl ali pasjo radost. Še bolj verjetno pa ja, da ste podkupljeni kot jo to v navadi teh kriminalno, mafijsko komunističnih združb, ki ima v svojih satanskih krempljih vse sisteme in podsisteme, sodišča, policijo, tožilstvo, celo US. Ker se zavedajo, da ste idioti, lahko kregajo narod med sabo, njihovo delo pa je le troganje torb s pokradenimi milijoni / milijardami v davčne oaze.
MOPSEN 10. 05. 2023 - 15:40
Leva komunistična sodrga, golazen rdeča....fašistična oblast misli,da jim je v genih določeno,da imajo zmeraj pravico odločati o vsem. Dajmo Rupar,pohodi rdeče vampirje. !
Pepe Vasjebe 10. 05. 2023 - 16:51
Bravo Pavle, morda pa državi, ki ima take ljudi kot ste vi Pavle, se le ne piše tako slabo, kot jaz velikokrat ocenjujem in to tudi izražam! Morda sem pa le preveč črnogled. Bog daj da je res, in vesel bom, če bom spoznal, da v moji črnogledosti nisem imel prav! Bog z vami Pavle!
Dodaj komentar