Kot bi se delali norca? Svetlani Makarović, Ježkova nagrada. (odzivi)

Svetlana Makarović, Foto: STA/Nova24TV

Ježkova nagrada je nagrada in jo podeljuje RTV Slovenija v želji, da bi spodbudila izvirne dosežke in opuse v zvrsteh radijske in televizijske ustvarjalnosti, ki sledijo žlahtni tradiciji Ježkovega duha. Im kaj ima s tem Svetlana Makarović?

RTV Svetlani Makarović podelila Ježkovo nagrado

In kaj ima z žlahtno tradicijo Frana Milčinskega Ježka, Svetlana Makarović? Popolnoma nič. Neumnosti, ki jih kvasi, pač ne sodijo v žlahtno Ježkovo tradicijo. Satirik, mladinski pisatelj, igralec, režiser, humorist in komik, pesnik in šansonjer Frane Milčinski – Ježek pač nikoli Slovencev ni žalil s “slovencelni”, nikoli ni dejal, da ne mara otrok, nikoli ni zaničeval vernih ljudi ter poveličeval totalitarnih simbolov. Bil je kulturnik v pravem pomenu besede, za razliko dobitnice Ježkove nagrade. Kako nagravžno!

Nagrado bodo Svetlani Makarović podelili v nedeljo, 24. oktobra, v oddaji Vikend paket v neposrednem prenosu ob 17.20 na TV SLO 1. Makarovićeva je sicer leta 2000 zavrnila Prešernovo nagrado, toda ni zavrnila kulturniške pokojnine, ki jo nagrada prinaša. Vse v duhu komunizma in rdeče zvezde.

Sedaj, ko vse ima, čakamo še na nagrado, ki jo bo podelila neka druga gospa?

P.M.

 

 

 

 

 

 

 

Povezane objave

Žan Mahnič, vladajočim ob razpravi o preiskovalni komisiji, nalil čistega vina!

V SDS nasprotujejo referendumu o uvedbi preferenčnega glasu na državnozborskih volitvah!

Poglejte na kakšen način se Golobovi trudijo ustaviti ustanovitev parlamentarne komisije

7 komentarjev

Dada 22. 10. 2021 - 4:12
Odlično, spet bo Janša, op. pardon, TWITO, twital.......kot nor. Pa saj to je njegova prioriteta. Že na začetku mandata se je TWITO zatwital s čestitkami luzerju Trumpu za volilno zmago in z poniževanjem zmagovalca volitev Bidna, sedanjega predsednika ZDA. Zaradi te politične, nediplomatske neumnosti, ga je minister Tonin opozoril, da naj malo manj twita in še to premišljeno. A kot star pregovor pravi, volk dlako menja , miselnosti ne.......
Nata 22. 10. 2021 - 2:53
Osebno sicer poskušam ločiti delo vsakega umetnika od njegovega političnega ravnanja. Moti me, da prvo najraje omenimo nepake, šele potem umetniško vrednost nekega delovanja Zato tudi tej nagradi nimam pravice nasprotovati. Gospa jo bo verjetno dobila za svoje preteklo delo! O Umetnosti in politikantstvu pa je bilo že veliko napisanega.
Dada 22. 10. 2021 - 4:11
Ne morete ločiti, ker imate oprane možgane. Vam delajo samo enoumno, kot tudi Janši. Enoumje ne dovoli, da bi spregledali, da je cesar gol in da se mu tam zgoraj kisa.... To je tako, da tiste, ki kritizirajo Janšo in njegovo vlado, morajo biti spljuvani, politi z gnojnico, po možnosti pa tudi uničiti. Primerov ni treba naštevati, STA, TV Slovenija, Tožilstvo, delegacija EU parlamenta , predsednik ZDA Biden, Luka Koper..............itd. itd. Na tak način si je Janša nakopal sovražnike v ZDA, EU, pri komisiji EU, pri poslancih EU,,.
Nata 22. 10. 2021 - 6:34
Ženska neumna.... preberite , kaj sem napisala. Nametali ste s ta veliko lopato same nesmisle. Pa boli mene tisto, česar nimam!! Članek piše o Pesnici in pisateljici. Ne o Bidnu. . . . .STA. . . . . tožilstvu. . . . . EU delegacijah Glavne sovražnike ima JJ doma. Meni prosim, ne pisarite o opranih možganih, kajti vaši so precej kotanminirani z komunistično idejo. Vedno ob raznoraznih nagradah opozarjam, da je v prvi vrsti važno delo, za katerega je nekdo nagrado dobil!! Ostalo pa paše v drug članek.
Dada 22. 10. 2021 - 13:45
NAPISANO ""Prekleto delo"". Ravno to so besede, ki jih uporablja SDS, goli cesar in njegovi podrepniki. Makarovičeva je s svojim delom zaslovela v Sloveniji, zatem pa po svetu, celo v oddaljeni Japonski, kjer ne razumejo slovenskega jezika., pa so z veseljem sprejeli njena dela, originalna. Njeno sovražnost do izdajalcev v 2. svetovni vojni, t.j., do Janševih ljubljencev DOMOBRANCEV, pa delim. IN RAVNO S TEM SO JO ZAČELI NAPADATI janševo podrepniki......
Nata 22. 10. 2021 - 14:47
Kako prosim???? Napisala sem - " Gospa jo bo verjetno dobila za svoje preteklo delo!"
mona lisa 23. 10. 2021 - 3:42
RTV greznica.
Dodaj komentar