Ministrica Stojmenova Duh nabavila 13.000 računalnikov in ne ve komu so namenjeni?

Zapravljanje davkoplačevalskega denarja. to je vse kar ta vlada in ti ministri obvladajo. No poleg tega Ministrica Stojmenova Duh poleg svojega materinega jezika makedonščine, obvlada tudi izobešanje mavrične zastave. verjetno pa je to tudi vse!

Še ena afera te vlade, tokrat prihaja iz ministrstva za za digitalno preobrazbo, ki ga vodi Mariborčanka Emilija Stojmenova Duh, ki v bistvu nikoli nebi bila ministrica, če nebi odšla iz Socialnih demokratov (kjer je niso preveč upoštevali), h Gibanju Svoboda. Ministrica ima očitno rada davkoplačevalski denar, še raje pa ga zapravlja. Tako je kaj šest milijonski posel namenila za nakup računalnikov. 

Kot piše portal Preiskovalno.net so si šestmiljonski posel razdelila štiri podjetja. Gre za podjetja Lamcom, Unistar, Gambit Trade in Acord-92. Ministrstvo za digitalno preobrazbo je posel enakovredno porazdelilo med  štiri ponudnike, da nihče ne bi podvomil v favoriziranje enega. Vsakemu je namenilo 1,6 miljona evrov za 3250 prenosnikov. Skupaj torej 13.000 računalnikov.

A vprašanje je komu so pravzaprav namenjeni računalniki?  Direktor Zavoda za šolstvo dr. Vinka Logaja,  je za portal preiskovalno.si povedal, da o novih računalnikih za šole in vrtce z ministrico nikoli niso govorili. “Jaz sem danes prvič slišal za to nabavo opreme,« je bil jasen in svojo trditev še podkrepil: »Z ministrico Emilijo Stojmenovo Duh se o tem sploh nikoli nismo pogovarjali!”

Gre torej pri nakupu 13.000 prenosnikov za potrebe šol in vrtcev ali bodo prenosniki namenjeni za domačo uporabo otrok s socialnega roba? No na ministrstvu očitno  ne vedo zakaj toliko računalnikov in komu bodo namenjeni?  Ali bo to namenjeno šolam in vrtcem, kot trdijo na ministrstvu, ali otrokom s slabšega socialno-ekonomskega okolja, kot trdi ministrica?

Ali pa je to namenjeno le omenjenim podjetjem, da bodo malo zaslužili za razne uslugice. Računalnike pa… bodo že nekomu dali?

Povezane objave

Naši šampionki, Niki Križnar finski organizatorji niso zavrteli Zdravljice! (video)

Vlada ob vzpostavitvi novega azilnega doma v Središču ob Dravi ni obvestila nikogar!

SRAMOTA! V Medvodah vabilo na “kafansko veče”, kar v tujem jeziku? Kaj pravi zakon?

5 komentarjev

Darinka 24. 10. 2023 - 6:10
Tole pa že presega vse meje . V tej koaliciji ne vedo kdo pije ampak samo kdo plača . Mi davkoplačevalci !!!! In ta ministrica je vihala nos nad prejšnjo ekipo, ki je delovala odlično.Menim, da jim ne sega niti do kolen.
Čunga Lunga 24. 10. 2023 - 11:53
Kolena ?? Ona je na negativni strani ničle,nekje 5 cm pod podplatom.
mona lisa 24. 10. 2023 - 6:32
Kradejo denar kot pobesnele srake. Makedonka spokaj od koder si prišla. Še prej pa te bomo kaznovali za krajo.
Čunga Lunga 24. 10. 2023 - 12:10
Kot pravi g.Gorenak:nimamo policije,ki bi z njo opravila razgovor in podala ovadbo,nimamo tožilstva ki bi to procesiralo in ne sodstva,ki bi o tem sodilo.
Čunga Lunga 24. 10. 2023 - 11:43
To so očitno sestavni deli za super računalnik za to vlado,da si bo z njim lažje določala časovnice. O njenih sposobnosti pa raje ne bi,če vemo,da je zamenjala stranko pod katero je bila izvoljena,samo da pride do položaja. Očito so zavohali,da se je veter spremenil in barka počasi drsi v skale,zato vsak ki lahko še kaj pokrade, hiti,preden skoči v lasten drek.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več