Norčevanje? V Svobodi pravijo da je Ajanović Hovnik najbolj varčna ministrica?

Sanja Ajanovič Hovnik, slika omrežje X

Saj ni res pa je, Afera New York in podeljevanje davkoplačevalskega denarja svoji poslovni partnerici je višek predrznosti ministrice Sanje Ajanović Hovnik. Za povrh vsega pa v Gibanju Svoboda pravijo da gre za najbolj varčno ministrico.

Najbolj varčna ministrica Sanja Ajanović Hovnik je tako skupaj s svojo pomožno vodjo kabineta in tremi “strokovnimi” sodelavkami za obisk foruma v New Yorku porabila kar 33.000 evrov davkoplačevalskega denarja. Tudi na Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) so v primeru ministričine službene poti v New York že uvedli predhodni preizkus, preverjajo informacije in razpoložljivo dokumentacijo. Uvedbo predhodnega preizkusa pa napovedujejo tudi v primeru omenjenega razpisnega postopka, ko je ministrica Ajanović Hovnik, največ denarja namenila ker svoji poslovni partnerici?

V NSi, ki vodi komisijo za nadzor javnih financ, pričakujejo dodatna pojasnila o stroških najema zasebnih letal kabineta predsednika vlade. Tudi v tem primeru v roku treh delovnih dni pričakujejo natančno poročilo z vsemi izvedenimi leti, in sicer podatke o lokaciji in namenu službene poti, seznamu potnikov, specifikacijo stroškov in pojasnilom, zakaj ni bila mogoča uporaba vladnega letala. 

Neverjetno, v Svobodi ministrico branijo ministrico na vse pretege in pravijo, da j to najbolj varčna ministrica. V Levici ne jamrajo, tako, kot so za vsako zadevo v času Janševe vlade, pričakujejo le, da bodo v najkrajšem času vsi pristojni organi opravili svoje delo. V stranki SD so pa utihnili in Tanjo Fajon nič več ne skrbi. Le tista, ki se rada objema z Jankovičem (Dominika Švarc Pipan) pravi, da gre za napihovanje.

In to je odraz današnje vlade, ki še vedno pleše.

Povezane objave

Hojsa na domu iskali policisti. Nadlegovali naj bi njegovo družino.

Danes na protest sindikat javnega sektorja, zaposleni v zdravstvu in poklicni gasilci

Kako naj bi na pretkan način, na RTV vrnili Marcela Šrefančiča?

2 komentarja

mona lisa 29. 09. 2023 - 14:40
Laž na laž te vlade.
Pepe Vasjebe 29. 09. 2023 - 15:55
Nekaj zelo verodostojnih izjav: Ajanović Hovnik najbolj varčna ministrica. Dolfe, Duče in Staljin največji demokrati 20. stoletja. Dr. Mengele začetnik in promotor etike v medicini. Ku Klux Klan začetnik gibanja BLM. Tito je bil peder (no ja saj je bil, ampak tukaj je mišljena spolna percepcija). Jovanka je imela največjo karo med YU komunisti. Merklova je v študentskih letih prejela naziv "Miss Vzhodne Nemčije". Doktorat Uršule von der Leyen je izkazal 100 % avtorsko delo, brez trohice plagiatorstva. Magisterij A. Bratovšek je največji slovenskih prispevkov k napredku svetovne znanosti. Citat S. Makarović "Jebo mu pas mater" presega umetniški nivo samega W. Shakespeara. D. Murko ima glas in interpretacijo, ki bi mu ju zavidal celo Mario Lanza. A bo dovolj?
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več