Norčevanje? V Svobodi pravijo da je Ajanović Hovnik najbolj varčna ministrica?

Sanja Ajanovič Hovnik, slika omrežje X

Saj ni res pa je, Afera New York in podeljevanje davkoplačevalskega denarja svoji poslovni partnerici je višek predrznosti ministrice Sanje Ajanović Hovnik. Za povrh vsega pa v Gibanju Svoboda pravijo da gre za najbolj varčno ministrico.

Najbolj varčna ministrica Sanja Ajanović Hovnik je tako skupaj s svojo pomožno vodjo kabineta in tremi “strokovnimi” sodelavkami za obisk foruma v New Yorku porabila kar 33.000 evrov davkoplačevalskega denarja. Tudi na Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) so v primeru ministričine službene poti v New York že uvedli predhodni preizkus, preverjajo informacije in razpoložljivo dokumentacijo. Uvedbo predhodnega preizkusa pa napovedujejo tudi v primeru omenjenega razpisnega postopka, ko je ministrica Ajanović Hovnik, največ denarja namenila ker svoji poslovni partnerici?

V NSi, ki vodi komisijo za nadzor javnih financ, pričakujejo dodatna pojasnila o stroških najema zasebnih letal kabineta predsednika vlade. Tudi v tem primeru v roku treh delovnih dni pričakujejo natančno poročilo z vsemi izvedenimi leti, in sicer podatke o lokaciji in namenu službene poti, seznamu potnikov, specifikacijo stroškov in pojasnilom, zakaj ni bila mogoča uporaba vladnega letala. 

Neverjetno, v Svobodi ministrico branijo ministrico na vse pretege in pravijo, da j to najbolj varčna ministrica. V Levici ne jamrajo, tako, kot so za vsako zadevo v času Janševe vlade, pričakujejo le, da bodo v najkrajšem času vsi pristojni organi opravili svoje delo. V stranki SD so pa utihnili in Tanjo Fajon nič več ne skrbi. Le tista, ki se rada objema z Jankovičem (Dominika Švarc Pipan) pravi, da gre za napihovanje.

In to je odraz današnje vlade, ki še vedno pleše.

Povezane objave

Dominika Švarc Pipan v novi aferi. Tokrat gre za najemnine, za celjske tožilce?

Bo preiskavo poslovanja Gen-I in Golobovega Star Solarja, zahteval državni svet?

Katičeva je na čelu pravosodja že prej delala neumnosti?

2 komentarja

mona lisa 29. 09. 2023 - 14:40
Laž na laž te vlade.
Pepe Vasjebe 29. 09. 2023 - 15:55
Nekaj zelo verodostojnih izjav: Ajanović Hovnik najbolj varčna ministrica. Dolfe, Duče in Staljin največji demokrati 20. stoletja. Dr. Mengele začetnik in promotor etike v medicini. Ku Klux Klan začetnik gibanja BLM. Tito je bil peder (no ja saj je bil, ampak tukaj je mišljena spolna percepcija). Jovanka je imela največjo karo med YU komunisti. Merklova je v študentskih letih prejela naziv "Miss Vzhodne Nemčije". Doktorat Uršule von der Leyen je izkazal 100 % avtorsko delo, brez trohice plagiatorstva. Magisterij A. Bratovšek je največji slovenskih prispevkov k napredku svetovne znanosti. Citat S. Makarović "Jebo mu pas mater" presega umetniški nivo samega W. Shakespeara. D. Murko ima glas in interpretacijo, ki bi mu ju zavidal celo Mario Lanza. A bo dovolj?
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več