Saj ni res pa je! TV Slovenija ukinja oddajo s slovensko glasbo: ” V petek zvečer!”

Sramota tudi tokrat prihaja iz TV Slovenija. Priljubljena televizijska oddaja s slovensko glasbo »V petek zvečer« bo 8. decembra predvajala zadnjo klasično oddajo, na Silvestrovo pa zadnjo praznično oddajo in se poslovila od gledalcev.

Oddaja “V petek zvečer”, ki je bila poklon slovenski glasbi, ustvarjalcem in promocija slovenski glasbi, se poslavlja.  Sramota, bi lahko dejali. Ravno nacionalna oddaja bi morala skrbeti za promocijo pristne slovenske glasbe. tako narodno-zabavne, kot zabavne glasbe in za promocijo njihovih nastopajočih. 

V vsem času so ustvarjalci pripravili preko 600 novih priredb slovenskih skladb. Uspešnost priredb se kaže tudi v izjemnem številu ogledov na kanalu YouTube. Posnetki so bili obogatitev glasbenih lestvic na mnogih radijskih postajah. Poleg tega je bila oddaja res popestritev konca tedna. 

V Petek zvečer, slika facebook

Naši levi odločevalci pa očitno slovensko glasbo ne vidijo, kot nekaj pristno slovenskega, kar bi morali zagovarjati na TV Slovenija. Očitno je za njih bolj popularna kakšna druga glasba. Že pred kratkim so sodelovanje odpovedali (preko noči) Darji Gajšek, ki je v svoje oddaje o slovenski glasbi prinesla neko toplino in pristnost. Za te so odpovedali snemanje Ptujskega festivala in festivala Vurberk. Sedaj pa očitno v letu 2024 ne bomo videli nič več domače glasbe, na TV Slovenija.

Slovenska glasba je glasba naše identitete, našega ponosa, naše države. Pa naj gre za zabavno, ali narodno-zabavno glasbo. Je v bistvu TV Slovenija še naša nacionalna TV?

Povezane objave

Za otroke umorjene Sabine so zbrali denar dobri ljudje. Poskrbeli tudi za računalnike.

Levi ekstremist, ki preganja “desne” novinarje, nadlegoval Jožeta Možino?

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

6 komentarjev

Darinka 10. 11. 2023 - 11:11
Nič hudega . Bomo pa še manj gledali TVS . Prišel pa bo gotovo čas, ko se bodo ljudje uprli rdeči TVS, ki o pluralizmu ne želi nič slišati.
roco 10. 11. 2023 - 14:37
TV ZLO je skupek ćefursih človečnjakov in je najbolje, da se samoukinejo!!
Proletarc 10. 11. 2023 - 17:58
Hvala bogu. Zelo slaba oddaja. RAJE GLEDAM PONOVITEV KMETIJSKE ODDAJE.
Vipavec 10. 11. 2023 - 22:55
Poglej si prste na svoji roki če so vsi enaki naprej ti pa ne bom več pisal kjer je čas dragocen.
Muka Lesec 11. 11. 2023 - 1:54
Oni ukinjajo oodaje, mi bomo pa rtv, ta soderga res ni vredna da jih pes poščije
radames 11. 11. 2023 - 10:56
Če bi bil urednik za narodnozabavno glasbo na TVS (zdaj že dolgo pokojni) še vedno Marjan Stare, zagotovo take oddaje ne bi ukinjali. Sicer ta glasba ni moja prva prioriteta, toda program mora biti za vse okuse, posebno še, ker taka oddaja in taka glasba potrjujeta slovensko identiteto.
Dodaj komentar