SDS bo vložil interpelacijo zoper ministrico Dominiko Švarc Pipan!

Dominika Švarc Pipan, zajem zaslona

SDS je napovedal vložitev interpelacije zoper pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan zaradi nakupa sodne stavbe na Litijski cesti v Ljubljani. 

Zaradi spornega in neracionalnega nakupa nove sodne stavbe na Litijski cesti so zoper pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan v SDS napovedali interpelacijo  Tudi Prvak NSi Matej Tonin se strinja, da so v preteklosti ljudje odstopali za “precej manjše prekrške ali obtožbe”. Ali bodo prispevali podpise za interpalacijo, niso povedali. 

Na ministrstvu pa medtem pravijo, da so z napovedjo interpelacije trenutno seznanjeni le iz medijev ter da je ministrica zato ne morejo komentirati. Nakup stavbe na Litijski cesti je poslanec SDS Dejan Kaloh označil za “šlamastiko”, ministrici pa je pripisal “objektivno in politično odgovornost”, zaradi katere da mora odgovarjati. Švarc Pipanovo je zato pozval, “naj sprejme odgovornost in odstopi”. Napovedal je, da bo interpelacija s trdnimi argumenti za odhod ministrice in s sopodpisi opozicijske NSi, pripravljena v naslednjih dneh.

Interpelacijo je tako v imenu SDS komentiral mariborski poslanec Dejan Kaloh

Povezane objave

Pokvarjeno! Ko na FDV, profesorica, kar sama učence poziva k udeležbi na protest.

Video intervju: Franc Kangler! Če bom izvoljen za evropskega poslanca, bo Mariboru tudi evropska pisarna.

Država strada, Golob pa že načrtuje poletne počitnice. V takem apartmaju se bo razvajal?

1 komentar

marker 18. 01. 2024 - 8:28
Dominika pospravi mizo na ministrstvu in spokaj.
Dodaj komentar