Začelo se je! V Ljubljani migranti napadli varnostnike! Spremljamo dogajanje!

slika: nova24TV

V Azilnem domu Vič se je zgodil incident med kosilom, saj tam zaposleni varnostniki niso več obvladovali pritiska agresivnih migrantov. Prišlo je do situacije, ko so se varnostniki morali braniti s solzivcem, na pomoč so morali priskočiti policisti.

Kako je prišlo do incidenta?

V Azilnem domu Vič se je zgodil incident med kosilom, saj tam zaposleni varnostniki niso več obvladovali pritiska migrantov, katerih je po naših informacijah že 400, kar je še enkrat več, kot dopuščajo zmogljivosti. Na pomoč so namreč morali priskočiti tudi policisti, tam je bilo več policijskih vozil, policisti so bili oboroženi, pri sebi so imeli policijske pse.

Glede na prezasedenost azilnega doma je premalo tudi varnostnikov, kar se je pokazalo ob današnjem izbruhu nasilja, ko niso več zmogli obvladovati situacije med pritiskom na kuhinjo in deljenjem obrokov.

Kot smo izvedeli, je s strani migrantov prišlo tudi do groženj varnostnikom, ker jih je eden od njih poškropil s solzivcem. Varnostnik je rekel, da se je počutil ogroženega. Dogodek bomo spremljali in vas dodatno informirali, ko bo več znanega, Piše NOVA24.TV

Nove podrobnosti:

Zaposlenih v domu je premalo, migrante ob tem vračajo iz Francije in Nemčije, policija jih dočaka na letališču na Brniku in jih dostavi v migrantski dom. Zaposleni se bojijo bolezni in nasilja, migrantov pa bo ob dejstvu, da zdaj svoje meje zapirajo tudi naši zahodni sosedi Italijani, v azilnem domu samo še več.

Na kraju dogodka so bili tudi predstavniki ministrstva, ki so po informacijah Nove24.TV morali miriti ogorčene in prestrašene zaposlene. Novinarjem pa niso hoteli dajati nobenih izjav. Namesto, da bi stanje umirili, pa skušajo ugotoviti, kdo je poklical Novo24TV, saj bi sicer incident, tako kot že marsikaterega do zdaj, javnosti preprosto prekrili.

Zadevo spremljajo novinarski kolego Nove24. Ko bo znanega kaj več, bomo o tem poročali!

M.G.