Domov Pravila komentiranja na spletnem portalu e-Maribor

Pravila komentiranja na spletnem portalu e-Maribor

Objavil: SIFA
Spletni portal e-Maribor hitrih in aktualnih novic. Podatjet nam vaš komentar, razmišljanje,.. Prave novice!

Od komentatorjev na portalu e-Maribor pričakujemo, da so komentarji relevantni in vezani na članek, pod katerim komentirajo. Izogibajte se žaljivkam in medsebojnemu obračunavanju.

Tako imenovane “trole” in druge provokatorje pustite pri miru in se ne odzivajte na njihove komentarje, dovolj je, če njihov komentar prijavite kot neprimeren. Podrobna pravila komentiranja sledijo spodaj.

Pravila komentiranja na portalu e-Maribor

 1. Komentiranje je privilegij, ne pravica.
 2. Komentarji naj se nanašajo na članek.
 3. Komentarji, ki se ne bodo nanašali na članek, bodo brisani.
 4. Do drugih komentatorjev bodite vljudni in spoštljivi.
 5. Provokatorje in “trole” ignorirajte in ne odgovarjajte na njihove provokacije. Njihov namen je smetiti in nas prisiliti v zaprtje komentarjev. Neprimerno vsebino prijavite, da jo lahko izbrišemo in provokatorje ter trole blokiramo.
 6. Pozivi k nasilju niso dovoljeni. Komentarji, ki bodo pozivali k nasilju, bodo izbrisani, njihovi avtorji blokirani in ustrezni organi obveščeni.
 7. Ne skušajte “ugrabljati” komentarjev in preusmerjati pogovora na svoj mlin. Če imate kako temo, o kateri mislite, da bi morali poročati, nam to sporočite na: [email protected]
 8. V komentarjih vedno naslavljajte temo pogovora, nikoli ljudi.
 9. Izogibajte se psovkam, osebnim napadom in napadom na t. i. slamnate može.
 10. Vulgarnosti niso dovoljene.
 11. Ne uporabljajte CAPS LOCK, ali kakega drugega posebnega oblikovanja besedila v komentarjih.
 12. Komentarji naj bodo vsebinski in normalno strukturirani.
 13. E-maribor si pridržuje pravico, da pravila komentiranja kadarkoli prilagodi, spremeni ali še doda.
 14. Ta pravila ne morejo v nobenem primeru biti interpretirana drugače, kakor odloči e-maribor.
Zgornja pravila naj bodo vodilo pri vašem komentiranju na našem spletnem portalu. Komentarji so vsekakor dobrodošli, saj menimo, da so komentatorji pomemben del naše skupnosti, ki nam s svojimi odzivi pomagajo, da smo vedno boljši. Svoboda govora je na e-maribor visoko čislana vrednota, zaradi česar se trudimo dati glas tudi vam, našemu bralstvu. Verjamemo, da bodo zgoraj zapisana pravila komentiranja doprinesla k višji ravni kvalitetnega diskurza in spodbujala konstruktivne komentarje.

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.