Pozitivno poslovanje mariborskega Henkla

slika: Henkel.si

Čeprav je še v lankem letu Henkel dosegel skromen dobiček, zaposleni pa so opozarjali celo na krčenje delavskih pravic, pa se v letošnjem letu lahko pohvalijo z 89 milijonov evrov prihodkov in 7,7 milijona evrov čistega dobička. Danes je pri njih zaposlenih 563 ljudi.

Henkel je na svetovnem tržišču prisoten z vodilnimi inovacijami, blagovnimi znamkami in tehnologijami. Poznamo jih po proizvodnji lepil, pralnih sredstev in čistil. Pravijo, da se je tovarna ob Dravi tudi skozi zgodovino zmeraj znala prilagoditi gospodarski situaciji in sprejeti prave odločitve za uspešen razvoj.

Kot poroča Večer, so čisti dobiček v višini 4,5 milijona evrov v primerjavi s predlanskim podvojili, tako da preneseni čisti dobiček preteklih let znaša že 35,9 milijona evrov, saj Henkel Maribor lani lastnikom ni izplačal dividend. Konec preteklega leta je bilo v družbi zaposlenih 563 delavcev, na podlagi pogodb o najemu pa je lani v Melju delalo povprečno 162 delavcev. V podjetju so precej vlagali tudi v trajnostni razvoj, logistiko in proizvodnjo. Na novo so zgradili predčistilno napravo za čiščenje odpadnih voda, odprli nove laboratorijske prostore, ki so omogočili večjo zmogljivost tehničnih kompetenčnih centrov. Pridobitev je tudi nova proizvodnja linija za izdelke za ustno higieno. Avtomatizirali pa so tudi logistične procese v skladišču.

Čeprav se stanje v Henklu popravlja in izboljšuje pa vseeno nekateri zaposleni komaj dosegajo zneske minimalnih plač. Mogoče bi moralo vodstvo zato razmišljati tudi o njihovem dvigu.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.