Andrej Šiško ima oboroženo vojaško skupino Štajerska varda

Slika: FB prosil Slovenka TV
Na Štajerskem je v soboto potekal postroj oboroženih in zamaskiranih moških, ki so prisegli “deželi Štajerski”.

To ni paravojaška enota, ampak prostovoljna obrambna skupina svobodnih ljudi dežele Štajerske, imenovana Štajerska varda. Jaz sem njen poveljnik, pravi Mariborčan Andrej Šiško, kateri je lani kandidiral tudi za predsednika države.

Predsednik Zedinjene Slovenije pravi, da je varda stara slovenska beseda za stražo. Po njegovem mnenju mora dežela imeti tudi oborožene formacije, ki so sposobne zagotoviti red in mir ter nadzirati meje te dežele. To nima nobene zveze s pravnim redom Republike Slovenije. Skupina je ustanovljena zunaj tega pravnega reda, a z njim ni v nasprotju. Pripadnikov oborožene skupine, ki jo vodi, je nekaj sto, zatrjuje Šiško. Odzvali se bodo, če bo neposredno ogrožena naša dežela, naša domovina, naš narod, poroča danes SIOL.NET

slika: FB stran Slovenka TV

V zgodovini je bila vedno osnovna stvar svobodnega človeka, da ima vsak pravico do nošenja ali uporabe orožja, pravi Šiško. Zaenkrat pa se še ugotavlja ali je bilo strelno orožje, ki ga imajo pripadniki enote, pridobljeno zakonito. Vprašanje je tudi, kje so pripadniki dobili toliko kosov orožja.

V načrtu je ustanovitev še ostalih štirih zgodovinskih dežel: Kranjske, Primorske, Koroške in Prekmurja. Tudi tam bodo ustanovljene deželne varde, Tokrat pa so oboroženi možje prisegli “deželi Štajerski“.

Več o tem, si lahko preberete tudi na FB strani SLOVENKA TV!

Kazenski zakonik RS je jasen: Kdor organizira ali vodi oborožen upor, da bi ogrozil obstoj Republike Slovenije, spremenil njeno ustavno ureditev ali strmoglavil njene najvišje državne organe, se kaznuje z zaporom najmanj petnajstih let.

Ko se bo na ta dogodek odzvala Policija bomo o tem znova poročali!

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.