Andrej Šiško ima oboroženo vojaško skupino Štajerska varda

Slika: FB prosil Slovenka TV
Na Štajerskem je v soboto potekal postroj oboroženih in zamaskiranih moških, ki so prisegli “deželi Štajerski”.

To ni paravojaška enota, ampak prostovoljna obrambna skupina svobodnih ljudi dežele Štajerske, imenovana Štajerska varda. Jaz sem njen poveljnik, pravi Mariborčan Andrej Šiško, kateri je lani kandidiral tudi za predsednika države.

Predsednik Zedinjene Slovenije pravi, da je varda stara slovenska beseda za stražo. Po njegovem mnenju mora dežela imeti tudi oborožene formacije, ki so sposobne zagotoviti red in mir ter nadzirati meje te dežele. To nima nobene zveze s pravnim redom Republike Slovenije. Skupina je ustanovljena zunaj tega pravnega reda, a z njim ni v nasprotju. Pripadnikov oborožene skupine, ki jo vodi, je nekaj sto, zatrjuje Šiško. Odzvali se bodo, če bo neposredno ogrožena naša dežela, naša domovina, naš narod, poroča danes SIOL.NET

slika: FB stran Slovenka TV

V zgodovini je bila vedno osnovna stvar svobodnega človeka, da ima vsak pravico do nošenja ali uporabe orožja, pravi Šiško. Zaenkrat pa se še ugotavlja ali je bilo strelno orožje, ki ga imajo pripadniki enote, pridobljeno zakonito. Vprašanje je tudi, kje so pripadniki dobili toliko kosov orožja.

V načrtu je ustanovitev še ostalih štirih zgodovinskih dežel: Kranjske, Primorske, Koroške in Prekmurja. Tudi tam bodo ustanovljene deželne varde, Tokrat pa so oboroženi možje prisegli “deželi Štajerski“.

Več o tem, si lahko preberete tudi na FB strani SLOVENKA TV!

Kazenski zakonik RS je jasen: Kdor organizira ali vodi oborožen upor, da bi ogrozil obstoj Republike Slovenije, spremenil njeno ustavno ureditev ali strmoglavil njene najvišje državne organe, se kaznuje z zaporom najmanj petnajstih let.

Ko se bo na ta dogodek odzvala Policija bomo o tem znova poročali!

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA