UKC Maribor v devetih mesecih z 2,7 milijona evrov izgube!

slika je simbolna

Poslovanje UKC Maribor v devetih mesecih letošnjega leta izkazuje 2,7 milijona evrov izgube, kar je sicer bolje od načrtovanega. Kljub temu je svet zavoda na današnji seji naložil vodstvu bolnišnice, da še naprej krepi izvajanje sanacijskih ukrepov, s katerimi so začeli poleti in naj bi jih leta 2020 pripeljali do uravnoteženega poslovanja, poroča STA.

Na tokratni seji sveta UKC Maribor je bila srednja točka dnevnega reda, poročilo o poslovnem rezultatu bolnišnice za prvih devet mesecev. Rezultat je znova negativen, odhodki so namreč za slabih 2,7 milijona evrov višji od prihodkov. Vendar je ta minus manjši od načrtovanega. Rezultati se sicer premikajo v pozitivno smer. Izguba pa je za približno 1,2 milijona evrov manj od tistega, kar je bilo načrtovano ob začetku leta.

Premalo je ukrepov, ki bi se posvetili izboljšavi notranjihprocesov, ki jih je veliko. Hkrati je velik zaostanek na področju investicij.

Problem je tudi vprašljiva varnost dvigal v UKC.

V UKC Maribor je 47 dvigal, nekatera celo iz leta 1972, in vsa ne izpolnjujejo varnostnih zahtev po hitrem transportu ljudi. Septembra pet dni ni delovalo dvigalo na oddelku za nuklearno medicino, ker je prišlo do vžiga svetilke v dvigalu, kar je uničilo tla in stene kabine dvigala, stroški popravila pa so bili skoraj 5500 evrov. Najbolj kritično je sicer na infekcijskem oddelku, kjer je samo eno dvigalo, ob njegovih popravilih imajo zato veliko težav. Tudi v stavbi ginekološke klinike in patološkega laboratorija prevoz ležečih pacientov omogoča le eno dvigalo. Nova dvigala tam načrtujejo v letu 2020. Težave imajo še v kirurški stolpnici, kjer štiri dvigala iz leta 1975 ne omogočajo evakuacije v primeru požara, piše Večer.

V prihodnjem letu pa bo zato vodstvo predlagalo vzdrževalna dela na bolnišničnih dvigalih v vrednosti okoli 100.000 evrov, kar pa je dvakrat več kot letos.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.