Kdo so liderji mariborske županove opozicije?

Jonata Potočnik je Mariborčanka, ki jo je življenjska pot vodila na različna področja dela. Po končani srednji vzgojiteljski šoli se je zaposlila v otroškem vrtcu in ob delu študirala na pedagoški fakulteti – smer vzgojitelj predšolskih otrok. Ob otroškem veselju  in prijetnih uricah ob varstvu in vzgoji otrok, se je že takrat srečevala s stisko otrok in njihovih družin.

Po 15 letih dela v vrtcu se je preizkusila kot samostojna podjetnica in začutila, da to ni njeno poslanstvo. Začela je delati, kot prostovoljka pri »Zaupnem telefonu Samarijan – telefonu za klic v duševni stiski.«

Sedaj je že 15 let zaposlena  v javnem zavodu Center za pomoč na domu Maribor, kot vodja in koordinator socialne oskrbe na domu. V tem času je pričela pri Medgeneracijskem društvo za samopomoč DRAVA z izobraževanjem za  vodenje skupin starejših ljudi za samopomoč, ter nato kot prostovoljka vodila skupino starejših za samopomoč.

Ob delu je nadaljevala z izobraževanjem in si pridobila naziv univ.dipl. socialna delavka, saj  jo delo na področju sociale veseli in izpolnjuje. Zraven svojega dela je bila  vodja skupine prostovoljcev, mentorica pripravnikom, vodja izobraževalnega programa za pridobitev NPK, članica republiške komisije za preverjanje in potrjevanje NPK, vodja programa javnih del……aktivno sodeluje tudi  s Socialno zbornico Slovenije in drugimi izvajalci socialne oskrbe na domu.

Že drugi mandat, od leta 2008, je direktorica javnega zavoda Center za pomoč na domu Maribor. Uporabniki storitev pomoči na domu so starejši nad 65 in več let, kronično bolni, invalidni ljudje in hudo bolni otroci.

Pri svojem delu se  srečuje s stiskami starejših, z zlorabami, nasiljem …. s svojci uporabnikov, ki živijo pod pragom revščine in so prikrajšani za najnujnejše stvari. Je članica več humanitarnih društev in ostalih institucij za pomoč posameznikov npr. Gerontološkega društva Slovenije in Felinološkega društva Slovenije. Aktivno opozarja na težave starejše generacije.

J. L.

.

VREME

Maribor
oblačno
79%
2.6km/h
100%
8°C
10°
7°
8°
Wed
4°
Thu
3°
Fri
6°
Sat
8°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.