Uradna otvoritev novega fitnesa v dvorani Tabor

dvorana Tabor

MO Maribor in Fundacija za šport sta v letu 2017 zgradila športen objekt v Športnem parku Tabor in obnovila atletski stadion. Izvedba investicij s pomočjo sredstev Fundacije za šport se nadaljuje v letu 2018 saj se MO Maribor, ki je odštela večji del zneska za novo opremo in trenažerje v dvorani Tabor, zaveda, da ni napredka v športu, če ni dovolj visokega finančnega vložka v objekte, naprave in opremo, ki so športnikom v pomoč pri procesu treninga in vadbe, vse za čim boljši končni rezultat oz. vrhunski dosežek.

Župan Mestne občine Maribor je uradno odprl nov fitnes v kletnih prostorih dvorane Tabor. To je prva investicija v športno opremo v letu 2018 v okviru projekta Evropsko mesto športa 2018. Nov fitnes v dvorani Tabor je opremljen z olimpijskimi palicami za dvigovanje uteži, visoko kvalitetne proste uteži – gumirani koluti različnih tež. Vadbene klopi, skupaj njih 6 za različne mišične skupine in jeklene naprave za izvajanje točno določenih specifičnih vaj za največje mišične skupine, skupaj 9 naprav. Sodoben fitnes bo ponudil tudi naprave za ogrevanje, vzdržljivostno vadbo oz. anaerobni trening (tekalna steza in ergometer za zgornji del telesa).  Zgoraj navedena oprema bo trenerjem v pomoč pri razvijanju in izgradnji temeljne in specialne kondicijske priprave za številne športne panoge.

Župna MOM dr. Andrej Fištravec je ob uradni otvoritvi dodal: »Fitnes in nova oprema bosta ponudila resnično neskončno možnost različnih oblik treningov in vadbe. Lahko rečemo, da dobivamo nov kakovostni vadbeni prostor prav tam, kjer je »šport doma« v hramu športa – v dvorani Tabor. Dejstvo je, da je fitnes odlično orodje za napredek in če ga uporabljamo pametno, vam lahko »reši« športno življenje. Veseli me, da smo v letu, ko Maribor nosi naziv Evropsko mesto športa, stopili z novo investicijo na področju športne vadbe. Verjamem, da ni zadnja.«

M. T.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.