Koliko je migrantov v Sloveniji?

Že od nekdaj vemo, da so  evropske meje propustne in ne služijo svojemu namenu omejevanja vstopa tistim, ki ne potrebujejo zaščite ali ne izpolnjujejo pogojev za vstop. S podpisano Marakeško deklaracijo so se migrantom še bolj odprla vrata v Slovenijo.

Takšno stanje ogroža temeljna načela EU, saj je migrantom dovoljen vstop in gibanje po EU ter izbira države, v kateri zaprosijo za mednarodno zaščito. To prakso, ki jo imenujemo tudi azilni šoping, je treba na vsak način preprečiti. Beseda azil sama po sebi ne bi smela avtomatično na široko odpreti vrat za vstop v EU.

Mediji vas te dni seznanjajo s solzavimi zgodba o ubogih Kurdih iz Sirije, ki so v Sloveniji, ker so ubežali zatiranju in preganjanju. To je neetična manipulacija, ki ji zahteva Marakeška deklaracija. Velikanska večina migrantov je iz Pakistana, Alžirije in Afganistana. Prihajajo s pomočjo trgovcev z ljudmi, ki jih tihotapijo na zahod in ki znajo podkupiti tudi koga pri nas. Sircev je bolj za vzorec. Žensk pa še krepko manj. Podatki, od kod so migranti, ki so zahtevali azil do konca novembra letos, so takšni (objavljamo 10 držav):

Pakistan moških 777 žensk 1 skupaj 778
Alžirija moških 459 žensk 6 skupaj 465
Afganistan moških 372 žensk 70 skupaj 442
Maroko moških 156 žensk 7 skupaj 163
Iran moških 115 žensk 28 skupaj 153
Sirija moških 97 žensk 46 skupaj 143
Irak moških 53 žensk 28 skupaj 81
Turčija moških 54 žensk 13 skupaj 67
Bangladeš moških 59 žensk 0 skupaj 59
Eritreja moških 55 žensk 4 skupaj 59

Večina prosilcev pobegne?

Njihova prostovoljna odločitev je, da odidejo in mi temu ne moremo nasprotovati,« je direktorica urada za begunce Mojca Špec Potočar pojasnjevala novinarjem, da ji skoraj vsi prosilci za azil zadnje čase pobegnejo. Letos je bilo do konca novembra takšnih, ki so ji že izginili, 2.576. Od 2725 prosilcev. To ni nič novega. Azil v največjem številu zahtevajo Pakistanci, Alžirci in Afganistanci, ki pridejo na črno iz Hrvaške. Naš azilni sistem je luknja za pot naprej na zahod.

Največ prosilcev za azil je bilo avgusta 381, najmanj pa marca 129.

Ali bomo tudi v letu 2019 pri nas še vedno imeli toliko migrantov? Odgovor nam bo pokazala nedavno podpisana marakeška deklaracija.

vir: spletnicasopis.eu

SIFA

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.