Je Arsenovič na občini zaposlil človeka z goljufivo preteklostjo?

Aleksander Saša Arsenovič
Saša Arsenovič, slika: FB profil

Novi mariborski župan Saša Arsenovič, naj bi prvi dan svojega županskega mandata na občini zaposlil Matjaža Štandekerja, človeka ki naj bi imel goljufivo preteklost.

O njem je pisal tudi časnik Večer 9.5.2013:

V Večeru so takrat takole zapisali: Nekaj čez 200 gospodinjstev v občinah Lenart, Žetale, Majšperk, Makole, Videm pri Ptuju in Podlehnik je, kot vse kaže, postalo žrtev prevarantskega ravnanja lastnikov mariborske družbe Brezžična zvestoba d. o. o. Občani, ki večinoma živijo po odročnih gričih Slovenskih goric in Haloz, so se v upanju na povezavo s sodobnimi elektronskimi komunikacijami leta 2011 odločili za podpis pogodbe z omenjeno družbo. Ta jim je zagotavljala, da bo za 150 evrov z namestitvijo ustreznih naprav zagotovila dostop do sodobnih elektronskih storitev. Vse doslej niso dobili obljubljenega, prav tako jim tudi niso vrnili vplačanih zneskov. Mariborska policija je proti družbenikom Brezžične zvestobe – Miodragu in Radomiru Kotlajić ter Matjažu Štandekerju – že podala kazensko ovadbo, podobne storitve naj bi omenjeno podjetje ponujalo tudi drugod po Sloveniji. Ljudje so pogodbe sklenili in večinoma tudi plačali omenjeni znesek. Čakali so, da jih iz podjetja pokličejo, kot je bilo zapisano v pogodbi, ter zmontirajo tehnično opremo za dostop. Vendar se to ni zgodilo do dogovorjenega roka, on in drugi občani pa so pričeli opozarjati svoje občine, da pri tem nekaj ni v vredu. Na telefonske številke, navedene na pogodbah, smo klicali neuspešno, saj prva od navedenih na pogodbi ni več v uporabi, na drugi pa se je oglasilo podjetje Lunos, ki se ukvarja s prezračevalnimi napravami. Tam so nam pojasnili, da so v preteklosti prejeli množico klicev ogorčenih občanov o tem problemu, vendar pa jim oni ne morejo pomagati, saj s podjetjem Brezžična zvestoba nimajo prav nobene povezave. Polovični lastnik Brezžične zvestobe je  po javno dostopnih podatkih tudi Matjaž Štandeker.

Očitno se je Saša Arsenovič obdal z ljudmi z sumljivo preteklostjo. Upajmo samo, da to ne bo postala praksa pri nadaljnjem delu MOM.

vir: facebook

SiFA

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.