Koncert: 10 LET ANSAMBLA UPANJE z gosti

Foto: Kaja Kristovič / Kaissa

Če pogledamo nazaj, je teh 10 let prehitro minilo, zdi se, da ni dolgo tega, ko smo prvič zaigrali skupaj kot otroci. V teh letih se je nabralo ogromno lepih spominov in pozitivnih dogodivščin! Težko bi bilo vse strniti v nekaj stavkov, v bistvu, če bi o naših dogodivščinah nastajala knjiga, bi že do danes imela najbrž kar nekaj sto strani. (smeh) V teh letih pa smo si kot ansambel in kot osebnosti nabrali mnogo izkušenj, tako festivalskih, studijskih in mnogih drugih. V svoji vitrini imamo več kot 12 festivalskih nagrad, posneli smo več kot 15 pesmi in izdali 8 videospotov. Veseli smo, da smo si do danes že prisvojili odlično publiko, ki nas spremlja in podpira na naši glasbeni poti.

Ansambel Upanje sestavljamo štirje člani:
Niko Zorko – vodja ansambla, harmonika, klaviature
Marcel Šafarič – vokal, bobni, klarinet
Klemen Zavec – vokal, ritem kitara, el. kitara
Žiga Viher – vokal, bas kitara, bariton

Fantje radi rečemo, da smo v teh letih postali kot druga družina. Ogromno se družimo tudi kadar nismo na odru.

Upanje igramo na vseh vrstah zabav za zaključene družbe, na odprtih prireditvah, veselicah, itd.

Leto 2023 je za nas prelomno, saj smo v nedeljo, 29. oktobra praznovali 10. obletnico delovanja našega ansambla. V ta namen smo pripravili veliki koncert z gosti, ki se je zgodil v Večnamenski dvorani v Gorišnici. Imeli smo imenitne glasben goste, s katerimi smo pripravili odličen program.

Gostje so bili: skupina Zaka’ pa ne, ansambel Štrk, ansambel Opoj, ansambel Razplet, ansambel Glas, Rudi Šantl, Vera Šolinc, Eva Šolinc, Larisa Majcen, Primož Kirič in citrarka Petra Grabrovec. Koncert pa je povezoval Domen Hren.

To je bil za nas največji projekt do sedaj. Vanj smo vložili ogromno energije, truda in dela. Dokler takšne prireditve ne organiziraš sam, si niti ne predstavljaš, kaj vse se pravzaprav skriva za koncertom, ki ga obiskovalec vidi v dobrih dveh urah. Veseli in ponosni smo, da nam je koncert uspel kot smo si zamislili, vse se je zgodilo celo nad pričakovanji. Srečni smo, da je bila dvorana polna in da se je spontano ustvarilo tako odlično vzdušje. Zagotovo ne bomo pozabili stoječih ovacij in trenutka, ko je z nami zapela cela dvorana! Priznamo, da smo vmes potočili kakšno solzo sreče!

Spomin na ta dan bo v naših srcih ostal za vedno!

Radi bi se zahvalili vsem, ki so naš koncert tako ali drugače podprli in nam pomagali, ter vsem obiskovalcem, ki so si na ta dan vzeli čas za nas!

V prihodnosti lahko od nas pričakujete še več novih pesmi – nekatere že pridno vadimo in jih bomo kmalu posneli v studiu, pričakujete lahko tudi nove videospote!

Spremljajte nas še naprej – veselimo se vaše družbe!

Člani ans. Upanje.

Povezane objave

Narodno zabavni glasbeni svet je v žalosti. Nenadoma je umrl vodja ansambla Vrisk.

Razpis – Festival pod Pohorjem 2024

Fehtarji pri Luki Dončiću v Ameriki. Samo zanj so priredili znano slovensko pesem (video)